Facebook Pixel
Gratis bezorgd VA. € 99,-
100% laagste prijs garantie
Hoogwaardige kwaliteit
Niet goed = geld terug

Montage

OnlineVloerenSpecialist.nl beschikt ook over een eigen professional montageteam. U kunt dus alle vloeren uit onze assortiment door ons eigen montageteam laten monteren zodat u verzekerd bent van de juiste afwerking. Daarnaast kunt u genieten van andere zaken terwijl onze specialisten uw nieuwe vloer op uw gewenst moment komen monteren Ons professioneel montageteam monteert in zowel Nederland als België. Uiteraard kunnen wij ook uw vloer opmeten, egaliseren, schuren etc. Neem voor een offerte op maat contact op met onze klantenservice. Wilt u zelf de nieuwe vloer leggen dan volgen hier onder nog wat handige montage instructies. Neem voor gratis advies contact op met onze klantenservice.

 

Legwerk plak pvc vloer

Voor de montage
Leg de pvc vloerdelen op een vlakke vloer in de ruimte waar het gelegd wordt.
Doe dit minimaal 48 uur van te voren om het te laten acclimatiseren.

Voorbereiding
De ondergrond dient schoon droog en stofvrij te zijn. En de kamertemperatuur moet tussen 15 tot 25 graden te zijn. De vloerverwarming mag max. op 15 graden staan, pas na het legwerk kan het elke dag met max. 2 graden per dag verhoogd worden.

Vloerverwarmingsleuven
Bij ingefreesde vloerverwarming moeten de buizen minimaal 3 mm onder de afdekvloer liggen. De buizen moeten eerst met water worden gevuld, voordat de vloer geëgaliseerd/ gelegd wordt. Bij een vloer waarbij de vloerverwarming ingefreesd is, moeten de sleuven worden dichtgesmeerd met snelcement. (niet met tegellijm)

De vloer egaliseren
Kijk de hele vloer goed na voor uistekende obstakels en scheuren, de scheuren moeten worden bijgewerkt met snelcement. Op  de gehele vloer moet een goed hechtende primer worden aangebracht. Over de ingefreesde vloerverwarmingbuizen moet de vloer minimaal 5 mm dik geëgaliseerd worden. Bij een vlakke vloer is 3 mm egaliseren voldoende.

De geëgaliseerde vloer opschuren
De gehele geëgaliseerde vloer wordt opgeschuurd, zodat er geen enkele oneffenheden meer in zitten.

Het plaatsen van de pvc stoken / tegels
Meet de breedte en de lengte van de stroken op. Meet de ruimte waar de vloer gelegd wordt op en bereken hoe de stroken het best gelegd kunnen worden. Het mooiste resultaat krijgt u als in de ruimte waar u de vloer legt aan beide zijden van de ruimte de strook even breed is. Zet in de midden van de ruimte een rechte lijn, waar u dan ook begint met de stroken te leggen. Daarna moet de vloer worden ingesmeerd met de juiste lijm, welke bij het merk vloer hoort.

De pvc stroken kunt u beginnen te leggen, snijd de laatste pvc strook met een mes af, door de strook eerst 2 keer in te snijden en dan te breken. Met het overgebleven stuk kunt u weer beginnen bij de volgende rij. Zorg dat de reststukken minimaal 20 cm lang zijn. Als de vloer helemaal gelegd is word deze aangewalst, zodat alles goed aangedrukt word. Tenslotte wordt de vloer aan de zijkanten en bij de overige naden afgekit.

Laatste behandeling voor het gebruik van de vloer
De laatste behandeling is afhankelijk van de keuze van het type vloer. Bij bijv. Mflor dient u eerst de gehele vloer met een polish te behandelen. Bij de overige vloeren waar al een PU toplaag in de vloer verwerkt is, kunt u de vloer een keer dweilen met cleaner.

Vloer klaar voor gebruik
Nu kunt u echt gaan genieten, met het weinige onderhoud wat u aan de vloer hebt en de zeer lange levensduur krijgt u van de keuze voor pvc vloeren geen spijt.

Legwerk click pvc vloer

Voor de montage
Leg de pvc vloerdelen op een vlakke vloer in de ruimte waar het gelegd wordt. Doe dit minimaal 48 uur van te voren om het te laten acclimatiseren.

Voorbereiding
De ondergrond dient schoon droog en stofvrij te zijn en kamertemperatuur moet tussen de 15 en 25 graden zijn.

Vloerverwarmingsleuven
De buizen moeten eerst met water worden gevuld, voordat de vloer geëgaliseerd/ gelegd wordt.

De vloer vlak genoeg voor click pvc?
Bij een click pvc vloer hoeft de cementdekvloer niet geheel vlak te zijn.
Bij oneffenheden van meer dan 3mm dik per strekkende meter dient er toch geëgaliseerd te worden. Bij obstakels van meer dan 2mm dik dient er ook geëgaliseerd te worden.
Voor het egaliseren zie het kopje legwerk plak pvc vloer de vloer egaliseren.

Het plaatsen van de ondervloer
Bij het plaatsen van de ondervloer dient u er rekening mee te houden dat de ondervloer haaks onder de stroken gelegd wordt. Bij click pvc kunt u de rubberline ondervloer gebruiken. Deze ondervloer is uitstekend geschikt voor click pvc vloeren en wordt ook bij de meeste vloeren voorgeschreven. Bij click pvc waar vloerverwarming onder ligt, kunt u het beste de Iso ondervloer gebruiken. Deze ondervloer laat de warmte wat makelijker door dan de rubberline ondervloer. 

Het plaatsen van de click pvc stoken / tegels
Meet de breedte en de lengte van de stroken op. Meet de ruimte waar de vloer gelegd wordt op en bereken hoe de stroken het best gelegd kunnen worden. Het mooiste resultaat krijgt u als in de ruimte waar u de vloer legt, beide zijden van de strook even breed zijn. Houd bij de click pvc vloer minimaal 5 mm vrij met het leggen i.v.m. het werken van de vloer. Bij een kleine ruimte kan het ook minder maar vraag ons hier altijd even naar. Een click pvc vloer mag niet meer dan 100 m2 aan één stuk gelegd worden i.v.m. de werking. Begin met een click pvc strook met de tand/veer naar de muur. Snijd de laatste pvc strook met een mes af, door eerst 2 keer in te snijden en dan te breken. Met het overgebleven stuk kunt u weer beginnen bij de volgende rij. Zorg dat de reststukken minimaal 20cm lang zijn, houdt u er ook rekening mee dat  de kopse verbindingen tussen de rijen minimaal 30 cm uit elkaar liggen. De stroken worden onder een hoek van 30 graden in elkaar geklikt. De stroken dienen eerst aan de kopse kant in elkaar geklikt te worden, daarna aan de lange zijde. Elke keer dat een strook gelegd wordt, moet u de strook goed aandrukken of rustig aankloppen met een aanslagblokje en een rubberen hamer. Hiermee worden minimale naden voorkomen. Als laatste worden de plinten geplaatst en kunnen alle naden afgekikt worden.

Laatste behandeling voor het gebruik van de vloer
Het ligt er aan welk type vloer u heeft uitgezocht bij bijv. Mflor dient u eerst de gehele vloer met een polish te behandelen. Bij de overige vloeren waar al een PU toplaag in de vloer verwerkt is, kunt u de vloer een keer dweilen met cleaner.

Vloer klaar voor gebruik
Nu kunt u echt gaan genieten, met het weinige onderhoud wat u aan de vloer hebt en de zeer lange levensduur krijgt u van de keuze voor pvc vloeren geen spijt.