Montage

Zoals de naam eigenlijk al zegt zijn we dé Online Specialist in (onder)Vloeren en plinten. We proberen online een zo compleet en goed mogelijk assortiment aan te bieden voor de laagste prijs van Nederland en België. Om deze reden is dé OnlineVloerenSpecialist per 1 Januari 2021 gestopt met het aanbieden van montage werkzaamheden, voor particulieren op locatie.

Vanwege de aanhoudende drukte en verdere optimalisatie van de webshop is daarom besloten om ons enkel nog online te specialiseren in advies en verkoop van de producten. Op deze manier kunnen wij ons nog meer focussen op onze producten en service en hopen hiermee ons nog beter te kunnen ontwikkelen voor de toekomst. Voor projecten vanaf 200m2 en een aantal bestaande relaties zullen we de montage werkzaamheden blijven verrichten. Helaas is het dus niet meer mogelijk om vloer en plintmontage ’s onder de 200m2 uit te voeren.

Naast de online webshop is onze showroom in Nieuwleusen op werkdagen geopend van 9 - 17uur als verlengstuk en aanvulling van onze webshop. Zo blijft het mogelijk om alle producten uit de webshop ook fysiek te bekijken en vast te houden. Tevens is onze professionele klantenservice aanwezig voor advies op maat of het opstellen van een vrijblijvende offerte. Uiteraard kunt u ook alle producten uit onze showroom eenvoudig en snel direct online bestellen. Onze mensen weten alles van de producten die wij leveren én hoe u daar het beste mee kunt werken. Neem voor technische productondersteuning contact op met onze klantenservice of kom langs in onze showroom. Natuurlijk kunnen we ook altijd kosteloos proefstalen opsturen van bijna alle producten uit onze webshop en is het mogelijk om producten af te halen in ons magazijn of bij verschillende partner depots verdeeld door het land.

Door de opkomst van click (PVC) vloeren en de eenvoudige hulpmiddelen voor het monteren wordt het voor de doe-het-zelver steeds makkelijker om onze producten te plaatsen. Daarbij kunt u online stapsgewijs duidelijke montage instructies vinden voor het installeren van de producten. Hierdoor is het leggen van een vloer of het monteren van plinten al lang niet meer enkel weggelegd voor een ervaren stoffeerder. Ook een timmerman of handige doe-het-zelver kan gemakkelijk al onze producten installeren. Fabrikanten proberen bij de ontwikkeling van de producten de montage zo gemakkelijk mogelijk te maken zodat het voor de klant bijna kinderlijk eenvoudig wordt. Natuurlijk helpen en ondersteunen wij via onze website met duidelijke instructies en beeldmateriaal. Mocht u vragen of advies nodig zijn dan helpt onze klantenservice u ook graag verder.


Montage van plinten

Voordat u begint met plinten bestellen is het van belang dat u weet hoeveel en welke plinten u precies nodig bent. De dikte van de plint is o.a. afhankelijk van het type vloer wat er ligt. Zo moet een houten vloer min. 1cm vrij van de muur liggen i.v.m. werking van de vloer. Het is dus verstandig om dan een plint van ca. 1,5cm dik te doen zodat deze de ruimte tussen de muur en de vloer overlapt. De hoogte van de vloer is o.a. afhankelijk van de hoogte van het plafond, bij een hoger plafond is het mooi om ook een iets hogere plint te nemen zodat dit in verhouding staat. Het aantal meter kunt u gemakkelijk berekenen door het aantal meter muur op te meten, houdt daarbij rekening met ca. 10% zaagafval.

Lees meer over het monteren van plinten >


Montage van deurlijsten

Voor elke deurkant heb je 2 en een halve lengte deurlijst nodig. 1 Lengte voor elke zijkant en een halve lengte voor de bovenzijde. Per deurkozijn (beide kanten) bent u dus 5 lengtes van 240cm nodig. Je kan een deurlijst uit laten lopen bovenop de plint of in geval van een plintneut op deze plintneut. Wanneer het een rechte deurlijst is kunt u eventueel ook de plint tegen de deurlijst aan laten lopen. Let dus goed op de dikte en vorm van de plint en de deurlijst zodat dit goed op elkaar overloopt. Let ook op dat je een deurlijst altijd in verstek zaagt in de bovenhoeken van het kozijn.

Lees meer over het monteren van deurlijsten >


Montage van plintneuten

Om de juiste afmeting plintneut te bestellen dient u rekening te houden met een aantal factoren. Namelijk ten eerste dient de plintneut iets hoger te zijn dan de plint. Daarnaast dient een plintneut iets dikker te zijn dan de plint en de deurlijst. Het mooiste is om een plintneut die kiezen die ca. 2cm hoger is dan de plint en iets breder is rondom de deurlijst. Heb je bijvoorbeeld een plint van 12x90mm (dikte x hoogte) en een deurlijst van 12x70mm (dikte x hoogte) dan kun je het beste kiezen voor een plintneut met de afmeting van ca. 18x75x110mm (dikte x breedte x hoogte).

Lees meer over het monteren van plintneuten >


Zagen en monteren van eindstukjes bij een kozijn >

Wil jij weten hoe je eindstukjes bij een kozijn kan zagen en monteren?

Lees meer >


Montage click PVC

Voor de montage
Leg de pvc vloerdelen op een vlakke vloer in de ruimte waar het PVC geplaatst zal worden. Doe dit minimaal 24-48 uur van te voren om het te laten acclimatiseren.

Voorbereiding
De ondergrond dient schoon droog en stofvrij te zijn en kamertemperatuur moet tussen de 18 en 22 graden zijn.

Lees meer over het monteren van click pvc >


Montage lijm PVC

Voor de montage
Leg de pvc vloerdelen op een vlakke vloer in de ruimte waar het gelegd wordt.
Doe dit minimaal 24-48 uur van te voren om het te laten acclimatiseren.

Voorbereiding
De ondergrond dient schoon droog en stofvrij te zijn. En de kamertemperatuur moet tussen 18 tot 22 graden te zijn. De vloerverwarming mag max. op 15 graden staan, pas na het legwerk kan het elke dag met max. 2 graden per dag verhoogd worden.

Lees meer over het monteren van lijm pvc >


Laminaat plank of een click PVC strook vervangen in het midden van de kamer

Hebt u in het midden van de kamer een beschadigde laminaat plank die niet meer te repareren valt dan is het mogelijk om deze te vervangen zonder de hele vloer er uit te halen. Dit scheelt naast veel tijd natuurlijk ook extra kosten want wanneer de hele vloer d’r uit moet, moeten meestal ook de plinten worden vervangen. U kunt met onderstaande handleiding stap voor stap een laminaat of click PVC paneel vervangen die rondom omringt is met andere planken.

Lees meer over het vervangen van een laminaat plank of een click pvc stook midden van de kamer >