Montage van plinten

  • Voordat u begint met plinten bestellen is het van belang dat u weet hoeveel en welke plinten u precies nodig bent. De dikte van de plint is o.a. afhankelijk van het type vloer wat er ligt. Zo moet een houten vloer min. 1cm vrij van de muur liggen i.v.m. werking van de vloer. Het is dus verstandig om dan een plint van ca. 1,5cm dik te doen zodat deze de ruimte tussen de muur en de vloer overlapt. De hoogte van de vloer is o.a. afhankelijk van de hoogte van het plafond, bij een hoger plafond is het mooi om ook een iets hogere plint te nemen zodat dit in verhouding staat. Het aantal meter kunt u gemakkelijk berekenen door het aantal meter muur op te meten, houdt daarbij rekening met ca. 10% zaagafval
  • Leg langs de lange wanden eerst de plinten die in de volle lengte geplaatst kunnen worden. Let hierbij op waar je de naden wilt hebben. Heb je langs de wand bijvoorbeeld een kast staan, dan kun je op deze plek het beste een plint koppelen. De naad valt dan achter de kast. Ook onder radiatoren is een goede plek om plinten te verbinden.
  • Zaag vervolgens de plinten op maat. Op onze website vindt u voor bijna alle plinten bijbehorende hoek en eindstukjes. Deze zijn in nagenoeg alle kleuren en afmetingen verkrijgbaar zodat u deze direct kunt gebruiken tijdens de installatie. De bijbehorende hoek/eindstukjes geven een mooi en professioneel resultaat. Dankzij de hoek- en einstukken is verstek zagen niet meer noodzakelijk en versnelt u de montage. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de plinten in verstek te zagen. U zaagt de plinten dan in een hoek van 45graden, dit kan zowel in de hoeken als in het verlengen/koppelen van plinten.
  • Als alle plinten in de juiste lengtes en evt. in verstek zijn gezaagd kun je deze makkelijk bevestigen met onze professionele HighTack montage kit. Onze HighTack kit heeft een sterke aanvangskleefkracht. Dit betekent dat de plint meteen vast zit na montage. De kit kunt u op de achterzijde van de plint in dotten aanbrengen om de ca. 10cm in zig-zag patroon (van boven naar beneden). Als er een lijmsponning aan de achterzijde aanwezig is kun je het beste binnen deze sponning blijven met de kit, dit zorgt voor een betere verdeling en tevens zit de plint strakker tegen de muur. Vervolgens plaats je de plint tegen de muur en klop je met de vlakke hand de plint over de gehele lengte tegen de muur. Ook kunt u de plint wat heen en weer schuiven, van links naar rechts, voor een betere hechting.
  • Voor het afdichten van eventuele naden en kieren tussen de wand en de plint adviseren wij onze Acrylaat afwerkkit. Deze kit is namelijk volledig overschilderbaar zodat u de kit kunt mee sausen met uw wand of eventueel kunt aflakken met uw plinten. Wanneer de wanden niet meer geschilderd of gesaust hoeven te worden adviseren we onze siliconenkit. Ook voor eventuele naden tussen de vloer en de plint kan de siliconenkit worden toegepast. Deze zijn verkrijgbaar in de zelfde RAL kleuren als onze plinten waardoor er nagenoeg geen kleur verschil ontstaat tussen de plint en de kit. Behalve een professioneel eindresultaat zorgt het afkitten er ook voor dat vuil en vocht niet tussen de plint en de vloer kan gaan zitten.
BLACK FRIDAY! Tot 50% korting op het gehele assortiment
dag
uren
min
sec