Hoge Plinten

Wanden en vloeren vormen de basis van een interieur. Om dit geheel mooi samen te laten komen worden en een stijlvolle overgang te creëren worden vaak plinten toegepast. Plinten geven niet alleen een mooie uitstraling, ze bieden daadwerkelijk bescherming. Er zijn diverse soorten plinten verkrijgbaar, maar de hoge plint is toch wel de favoriet. Hoge plinten geven namelijk een luxe uitstraling, maken een ruimte optisch groter en beschermen uw wand en vloer nog beter.

Gelakte MDF plinten
Gelakte MDF plinten
Folie plinten
Folie plinten
Clip plinten
Clip plinten
Meranti plinten
Meranti plinten
Flexibele plinten
Flexibele plinten
Watervaste kunststof plinten
Watervaste kunststof plinten
Geluidsreducerende plinten
Geluidsreducerende plinten
Hoek/eindstuk
Hoek/eindstuk
Maatwerk plinten

Maatwerk plinten

(Vanaf 3 werkdagen geleverd)

Wij scoren een 9.3

Wij scoren totaal een 9.3 uit 3160 beoordelingen

★★★★★
★★★★★
9 / 10

Prima webshop. Duidelijk shoppen, goede nette bezorging, goed materiaal. Mooie plinten en goede high tack lijm. Zal deze webshop aanbevelen bij derden.

C. Breda
★★★★★
★★★★★
8.6 / 10

Meter profielen geleverd als een pakje!
Klasse georganiseerd! Eerste ervaring , maar kom graag terug!

J - Odoorn
★★★★★
★★★★★
9.6 / 10

Ik was alleen bezorgt over de recensies van de bezorger Transmission, zou het allemaal wel goed komen. Na één telefoontje met Transmission was het …

Piet - Leeuwarden
★★★★★
★★★★★
9.5 / 10

Gemakkelijk te bestellen, snel geleverd en kwaliteit naar behoren. Weinig aan op te merken.

Chiel - Hardenberg

Opstaande plinten

Opstaande plinten zijn plinten die tegen de wand aan bevestigd zijn. Dit in tegenstelling tot liggende plinten die plat op de vloer geplaatst worden. Met opstaande plinten worden dus eigenlijk de klassieke plinten bedoeld. Ze zorgen voor een mooie overgang van de vloer naar de wand en ze dienen als bescherming voor de muur. Opstaande plinten worden gemaakt van verschillende materialen en zijn in veel verschillende stijlen verkrijgbaar. Zo bestaan er ook plinten voor speciale klussen. Bent u op zoek naar een geschikte plint voor een natte ruimte of voor een vloer die u vaak wilt dweilen? Dan zijn watervaste kunststof plinten een hele goede keus. Wilt u opstaande plinten langs een ronde muur bevestigen? Kies dan voor flexibele plinten. Heeft u een speciale vloer gelegd die goed isoleert tegen geluid? Volmaak het geheel dan met geluid reducerende plinten.

Soorten hoge plinten

Hoge plinten zijn er in verschillende maten, materialen en stijlen. Wij beschikken over een enorm assortiment als het gaat om hoge plinten:

  • Gelakte MDF plinten zijn de populairste onder de plinten en extra beschermd door een laklaag
  • Folie plinten hebben een extra beschermlaag van folie waardoor ze zeer sterk zijn
  • Clip plinten maken het nog makkelijker om kabels achter de plinten te verwerken
  • Meranti plinten zijn nog beter bestand tegen vocht dan MDF plinten door het type hout
  • Flexibele plinten zijn geschikt voor alle niet rechte/haakse muren
  • Watervaste kunststof plinten zijn, zoals de naam het al zegt, vervaardigd van kunststof waardoor ze geheel vochtbestendig zijn
  • Geluidsreducerende plinten zorgen voor een nog betere demping van het geluid

MDF plinten en hoge plinten

Het staat niet alleen gek om geen plinten te hebben, hoge plinten beschermen de wand nog beter tegen beschadigingen en vuil. Denk aan stofdeeltjes, kruimels en/of vocht, allemaal dingen die je liever niet achter of onder je vloer wilt hebben. Daarbij is het ook niet fijn als de muur hierdoor vies wordt. Gelakte MDF plinten beschermen hier goed tegen én zijn gemakkelijk af te nemen en hierdoor schoon te houden.</p<

Hoge plinten online kopen?

Hoge plinten vallen meer op dan plakplinten of lage plinten, waardoor ze momenteel zeer populair zijn. Hoge plinten geven een ietwat jaren-30 uitstraling aan een ruimte. Een klassieke en strakke uitstraling in één en ook het ruimtelijk gevoel wordt door hoge plinten vergroot. De ruimte wordt door een hoge plint niet alleen afgewerkt ook de vloer en wand komen beter tot zijn recht.
Hoge plinten zijn verkrijgbaar met diverse profielen. Profielen zijn namelijk gemakkelijk te maken in hoge plinten wegens het verwerkbare materiaal. Ook zijn hoge plinten verkrijgbaar in meerdere kleuren. Zo zit er voor een ieder een geschikte plint tussen die de inrichting afmaakt. 

Jaren 30 plinten

Hoge plinten worden ook wel jaren 30 plinten genoemd. Een plint in de jaren 30 was een stuk hoger dan de meeste plinten van tegenwoordig. De laatste decennia mochten de plinten niet te veel opvallen en werden lage plinten gebruikt. Typerend van de jaren 30 plinten is dat ze in vaal wit uitgevoerd zijn en dat ze 20 cm hoog zijn. De hoogte was niet zomaar gekozen, het had namelijk verschillende functies. Jaren 30 woningen zijn nog steeds populair vanwege het design met hoge en lange wanden. Hoge plinten zorgen ervoor dat de hoogte en de lengte nog meer geaccentueerd worden. Ook het contrast tussen de vloer en wanden wordt door een plint uit de jaren 30 versterkt.

Hoge plinten laminaat

Wilt u hoge plinten bij laminaat gebruiken? Dit is mogelijk als u kiest voor plinten vanaf 12 mm dikte. Als u laminaat gaat leggen, dan moet u deze 1 centimeter van de wand af plaatsen (om de werking van laminaat op te vangen). De ruimte die overblijft wordt door de meeste mensen afgewerkt door middel van plakplinten die liggend op de vloer worden geplaatst. Nieuwe hoge plinten bij laminaat is echter ook een mogelijkheid. U heeft dan twee opties: De bestaande plinten behouden en er overzetplinten overheen plaatsen of u kiest ervoor om eerst alle bestaande plinten te verwijderen. Daarna legt u de vloer 1 centimeter van de wand alvorens u de hoge plinten bij laminaat plaatst.

Voordelen van hoge plinten

Hoge plinten hebben nog meer voordelen. Een functioneel voordeel is de bescherming die ze bieden. Plinten vormen de afwerking van een vloer, de randen van de vloer worden hiermee beschermd. Ze hebben echter ook een belangrijke beschermende werking voor de wanden in uw woning. Een tik tegen een wand is zo gebeurt; met uw schoenen, met de stofzuiger of door een spelend kind. Hierdoor kunnen er lelijke plekken op de muren ontstaan en de wand kan zelfs beschadigen. Een hoge plint beschermt uw wanden nog beter dan een normale plint.

Voordelen van een hoge plint:

  1. Optimale bescherming van uw vloer en wanden
  2. De plinten leggen meer accent op de lengte en hoogte van de wanden
  3. Een plint uit de jaren 30 heeft een mooie klassieke uitstraling

Houdt u van de uitstraling van hoge plinten en bent u overtuigd van de voordelen? Bestel ze dan nu bij Online Vloeren Specialist.