Overzetplinten

Hoge plinten die gebruikt kunnen worden om oude te plinten te bedekken. Met overzetplinten creëer je binnen een handomdraai een nieuwe look. De ideale oplossing voor plinten die niet meer voldoen aan de wensen. Overzetplinten zijn gemakkelijk over de bestaande plinten heen te plaatsen door de grote inkeping aan de achterzijde. Hierdoor is slopen overbodig.

Voorraad overzetplinten

Voorraad overzetplinten

(Binnen 2 werkdagen geleverd)

Maatwerk overzetplinten

Maatwerk overzetplinten

(Vanaf 16 werkdagen geleverd)

Wij scoren een 9.3

Wij scoren totaal een 9.3 uit 3160 beoordelingen

★★★★★
★★★★★
9 / 10

Prima webshop. Duidelijk shoppen, goede nette bezorging, goed materiaal. Mooie plinten en goede high tack lijm. Zal deze webshop aanbevelen bij derden.

C. Breda
★★★★★
★★★★★
8.6 / 10

Meter profielen geleverd als een pakje!
Klasse georganiseerd! Eerste ervaring , maar kom graag terug!

J - Odoorn
★★★★★
★★★★★
9.6 / 10

Ik was alleen bezorgt over de recensies van de bezorger Transmission, zou het allemaal wel goed komen. Na één telefoontje met Transmission was het …

Piet - Leeuwarden
★★★★★
★★★★★
9.5 / 10

Gemakkelijk te bestellen, snel geleverd en kwaliteit naar behoren. Weinig aan op te merken.

Chiel - Hardenberg

Overzetplinten zijn hoge plinten die gebruikt kunnen worden om oude plinten te bedekken. Met een overzetplint creëer je binnen een handomdraai een nieuwe look. Dit is de ideale oplossing voor plinten die niet meer voldoen aan uw wensen. Overzetplinten zijn gemakkelijk over de bestaande plinten heen te plaatsen door de grote inkeping aan de achterzijde. Hierdoor hoeft u de plinten niet te verwijderen tijdens een verbouwing of renovatie. U kunt de overzetplinten op laminaat plaatsen, maar ook gebruiken bij andere soorten vloeren, zoals PVC.

Renovatieplinten kopen?

Overzetplinten worden vaak gebruikt tijdens een verbouwing. Het verwijderen van plinten kan een vervelende klus zijn. Niet alleen omdat het tijd en energie vergt, het verwijderen van een oude plint kan er ook voor zorgen dat de muur dusdanig beschadigd raakt dat deze gerepareerd dient te worden. Ook de vloer kan tijdens dit proces beschadigen, waardoor er nog meer herstelwerk nodig is. Om dit te voorkomen is er een eenvoudige en mooie oplossing: renovatieplinten. Een renovatieplint is een ander woord voor een overzetplint. De naam komt voort uit het gegeven dat dit type plint voornamelijk gebruikt wordt voor renovaties.

Door te kiezen voor overzetplinten bespaart u tijd en moeite en verloopt een renovatie sneller. Wilt u overzetplinten op laminaat plaatsen? U kunt dan het laminaat dicht tegen de oude plint leggen, met een smalle voeg. De renovatieplinten kunnen dan perfect op het laminaat aansluiten.

Holle plinten

Na het leggen van een vloer wordt het plaatsen van plinten als laatste toegepast, zoals overzetplinten op laminaat. Zo kan het geheel van vloer en muur mooi afgewerkt worden. Om een luxe uitstraling aan uw woning te geven worden tegenwoordig steeds vaker hoge plinten gebruikt. Overzetplinten zijn ook hoog, maar net iets anders dan de bekende jaren 30 plinten. Een overzetplint is speciaal ontworpen om over een oude plint heen te plaatsen.

Overzetplinten worden ook wel ‘holle plinten’ genoemd wegens de uitsparing aan de achterzijde van de plint. Deze uitsparing is speciaal bedoeld voor het netjes verwerken van de oude plint. De nieuwe plint wordt dus ‘over de oude plint heen gezet’. Indien de kabelgoot van een standaard hoge plint niet volstaat, kan een overzetplint ook gebruikt worden om meerdere kabels weg te werken.

Hoe moet ik overzetplinten plaatsen?

Overzetplinten plaatsen kunt u het best doen met speciale montagekit. Dit levert een veel mooier resultaat op dan het gebruik van schroeven. Maak gebruik van het volgende stappenplan voor overzetplinten plaatsen:

  1. Zorg dat de vloer en de wand waar u de plint tegen plaatst schoon en droog is. Hier kunt u een droge doek voor gebruiken
  2. Bepaal het aantal graden dat de hoeken van de muur hebben. Dit is eenvoudig te doen met behulp van een gradenboog
  3. Zaag de plinten op maat en in verstek, zo kunnen de plinten elkaar aansluiten in een hoek. Dit levert een perfecte connectie op
  4. Bevestig de overzetplint over de bestaande plint heen, met gebruik van montagekit
  5. Kieren en naden kunt u wegwerken met kit
  6. Werk kitresten weg met een vochtige doek of spons
  7. Herhaal dit proces met alle plinten
  8. De overzetplinten plaatsen is klaar!

Maatwerk overzetplinten

Bent u op zoek naar een overzet plint van een bepaalde maat? Online Vloeren Specialist levert overzetplinten in standaard maten, maar overzetplinten op maat laten maken is bij ons ook mogelijk. Standaard plinten kunnen wij in 2 dagen bij u thuis afleveren. Voor een overzetplint op maat moet u rekening houden met een levertijd vanaf 16 werkdagen.

Heeft u geschikte plinten gevonden? Bestel uw overzet plint dan in onze webshop. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.