Dilatatieprofiel

Een dilatatieprofiel is een aluminium vloerstrip die voor een overgang zorgt tussen gelijke vloeren in twee op elkaar aansluitende ruimtes. De vloeren in de verschillende ruimtes kunnen, afhankelijk van de temperatuurverschillen, onder spanning komen te staan. Het is daarom belangrijk om een dilatatieprofiel te gebruiken.
Breedte 25mm
Breedte 25mm
Breedte 25mm
Breedte 25mm
Breedte 30mm
Breedte 30mm
Breedte 37mm
Breedte 37mm
Breedte 40mm
Breedte 40mm
Breedte 34mm
Breedte 34mm
7-17mm hoog
7-17mm hoog
Breedte 55mm
Breedte 55mm
Kuberit 4-9.5mm
Kuberit 4-9.5mm
Dilatatieprofiel 38mm breed zelfklevend met decorfolie 200cm
 24,94  19,95
Per meter
Direct leverbaar
20% Korting

Wij scoren een 9.3

Wij scoren totaal een 9.3 uit 3160 beoordelingen

★★★★★
★★★★★
9 / 10

Prima webshop. Duidelijk shoppen, goede nette bezorging, goed materiaal. Mooie plinten en goede high tack lijm. Zal deze webshop aanbevelen bij derden.

C. Breda
★★★★★
★★★★★
8.6 / 10

Meter profielen geleverd als een pakje!
Klasse georganiseerd! Eerste ervaring , maar kom graag terug!

J - Odoorn
★★★★★
★★★★★
9.6 / 10

Ik was alleen bezorgt over de recensies van de bezorger Transmission, zou het allemaal wel goed komen. Na één telefoontje met Transmission was het …

Piet - Leeuwarden
★★★★★
★★★★★
9.5 / 10

Gemakkelijk te bestellen, snel geleverd en kwaliteit naar behoren. Weinig aan op te merken.

Chiel - Hardenberg

Wat is een dilatatieprofiel?

Een dilatatieprofiel kan uitgevoerd zijn in een schroef of zelfklevende variant. Een schroef dilatatieprofiel heeft voorgeboorde gaten en is daarom makkelijk te installeren. De zelfklevende variant heeft een plakstrip aan de onderzijde, waardoor de vloerstrip binnen enkele seconden eenvoudig vastgezet kan worden. Dilatatieprofielen van aluminium zijn meestal uitgevoerd in de kleuren zwart, wit, brons, goud en zilver. In het assortiment van OnlineVloerenSpecialist vindt u dilatatieprofielen en plinten in diverse houtkleuren zoals eiken, beuken en nog veel meer.

Waarom een dilatatieprofiel gebruiken?

Een dilatatieprofiel wordt gebruikt bij de overgang tussen twee verschillende (of dezelfde) vloeren in twee verschillende ruimtes. Het is verstandig om een dilatatieprofiel te plaatsen bij grote oppervlaktes met PVC vloeren of laminaat. Voor ruimtes waar intensief wordt gelopen, zoals bijvoorbeeld in winkels of bedrijven, is het aan te raden om een dilatatieprofiel met schroeven te gebruiken. Het is dan wel belangrijk dat u rekening houdt met mogelijk in de vloer gegoten waterleidingen. Als u hier niet zeker van bent, dan is het verstandig om een zelfklevend dilatatieprofiel te gebruiken.

Waar worden onze dilatatieprofielen voor gebruikt?

Dilatatieprofielen worden gebruikt om de ruimte tussen twee vloeren netjes af te werken. Een dilatatieprofiel zorgt ervoor dat de twee vloeren onderling kunnen krimpen en uitzetten door luchtvochtigheid of veranderingen in de temperatuur. Gebruikt u geen dilatatieprofiel, dan kan de vloer strak komen te liggen, waardoor deze bol kan gaan staan of kan beschadigen. Door gebruik te maken van dilatatieprofielen voorkomt u dit probleem en zorgt u ervoor dat de vloer vrij uit kan zetten en kan krimpen.

Hoe worden de dilatatieprofielen geïnstalleerd?

Een dilatatieprofiel kan met schroeven worden vastgezet aan de vloer of met een plakstrip. U kunt dit vrij gemakkelijk zelf doen. Heeft u een laminaatvloer? Dan heeft u specifieke dilatatieprofielen nodig. Bij OnlineVloerenSpecialist hebben we een groot assortiment aan dilatatieprofielen die perfect bij uw laminaatvloer passen. Ze zijn in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar, zodat u altijd een profiel vindt dat bij uw vloer past. Ook voor PVC vloeren zijn speciale dilatatieprofielen. Ze zorgen voor een naadloze overgang tussen twee vloerdelen, waardoor uw PVC vloer een professionele uitstraling krijgt. Dilatatieprofielen zijn in de meeste gevallen gemaakt van geanodiseerd aluminium, wat een duurzaam en recyclebaar materiaal is. Ze zijn eenvoudig te bewerken met een decoupeer- of ijzerzaag en kunnen makkelijk geplaatst worden dankzij de zelfklevende strip aan de onderzijde. Boren of schroeven is hierdoor niet nodig. De profielen hechten goed op hout, PVC, laminaat en andere vloermaterialen.

Dilatatieprofiel bestellen bij OnlineVloerenSpecialist

Wilt u dilatatieprofielen bestellen? U bent bij ons aan het juiste adres voor alles op gebied van vloeren, plinten en afwerkingsmaterialen, zoals profielen en sierlijsten. Daarnaast profiteert u bij ons van vele voordelen. Zo zijn wij gegarandeerd de goedkoopste van Nederland; wij leveren kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs. Wij verzenden de materialen binnen een dag, zo kunt u snel aan het werk. Bovendien is de levering van de bestelling gratis boven €99. Heeft u vragen over dilatatieprofielen of kunnen wij ergens anders mee helpen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!