Ondervloeren

Wij bieden diverse ondervloeren aan die onder andere gebruikt kunnen worden voor click pvc, lijm pvc en laminaat vloeren. Ook voor andere type ondervloeren bent u bij ons aan het juiste adres! Ondervloeren hebben veel voordelen voor uw vloer en zijn een belangrijk onderdeel om de gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid van uw vloer te vergroten. Ondervloeren hebben een isolerende en vochtwerende werking en zorgen ervoor dat u écht kunt genieten van uw vloer. Met ons complete aanbod aan ondervloeren zit er gegarandeerd een juiste ondervloer voor u bij! 

Ondervloer Laminaat
Ondervloer Laminaat
Ondervloer Click PVC
Ondervloer Click PVC
Ondervloer Lijm PVC
Ondervloer Lijm PVC
Ondervloer Tapijt (tegels)
Ondervloer Tapijt (tegels)
Ondervloer Parket
Ondervloer Parket
Ondervloer Vinyl
Ondervloer Vinyl
Spaanplaat
Spaanplaat
Jumpax
Jumpax

Wij scoren een 9.3

Wij scoren totaal een 9.3 uit 3160 beoordelingen

★★★★★
★★★★★
9 / 10

Prima webshop. Duidelijk shoppen, goede nette bezorging, goed materiaal. Mooie plinten en goede high tack lijm. Zal deze webshop aanbevelen bij derden.

C. Breda
★★★★★
★★★★★
8.6 / 10

Meter profielen geleverd als een pakje!
Klasse georganiseerd! Eerste ervaring , maar kom graag terug!

J - Odoorn
★★★★★
★★★★★
9.6 / 10

Ik was alleen bezorgt over de recensies van de bezorger Transmission, zou het allemaal wel goed komen. Na één telefoontje met Transmission was het …

Piet - Leeuwarden
★★★★★
★★★★★
9.5 / 10

Gemakkelijk te bestellen, snel geleverd en kwaliteit naar behoren. Weinig aan op te merken.

Chiel - Hardenberg

Ondervloer kopen

Niet alle woningen beschikken nog over vloerverwarming of vloerisolatie. Dit komt omdat de aanschaf van een vloerverwarming erg duur is. Met name oudere woningen hebben vaak last van koude vloeren. Om de vloer iets aangenamer aan te laten voelen hebben bijna alle ondervloeren een isolerende werking. Dit kan dus al enigszins helpen. Bent u van plan om vloerverwarming aan te schaffen, dan gaat dit prima samen met onze laminaat vloeren. Het is dan wel belangrijk dat u een goede ondervloer kiest. Niet alle ondervloeren zijn namelijk geschikt voor laminaat. Voordat u overgaat tot de aanschaf van een ondervloer, controleert u dus eerst of de ondervloer geschikt is voor vloerverwarming.

Hoe werkt een ondervloer?

U kunt een ondervloer zien als een verbindingselement. Hoewel het een basisproduct is, is een ondervloer van groot belang voor het gebruikcomfort van een vloer. Een ondervloer ligt tussen de ondergrond en de vloerbedekking, zoals bijvoorbeeld een PVC vloer of laminaat. Een ondervloer vormt een extra laag, die vele voordelen met zich meebrengt. Zo heeft een ondervloer een geluiddempende werking. Dit is ideaal als u in een appartement woont en rekening moet houden met uw onderburen. Het is in appartementen dan ook vaak verplicht om een ondervloer aan te leggen om geluidsoverlast tegen te gaan. Daarnaast werkt een ondervloer isolerend en dampwerend. Heeft u geen vloerverwarming, dan kunt u het beste een ondervloer kiezen die een hoge warmte isolatie heeft. De warmte wordt op deze manier langer vastgehouden en de vloer voelt minder koud aan. Daarnaast is de dampwerende functie van de ondervloer belangrijk voor opstijgend vocht. Een laminaatvloer kan niet goed tegen vocht; een dampwerende ondervloer zal dit vocht opvangen.

Wat zijn de voordelen van een ondervloer?

Er zijn nog steeds veel mensen die niet het belang zien van een ondervloer als ze een nieuwe vloer gaan leggen. Toch heeft een ondervloer vele voordelen als het gaat om wooncomfort. We zetten de belangrijkste voordelen van een ondervloer voor u op een rijtje:

Een ondervloer heeft een isolerende werking

Niet alleen verbetert een ondervloer het wooncomfort, het heeft ook een uitstekende isolerende werking. Zo heeft u geen last meer van koude lucht die vanuit de kruipruimte van uw huis omhoog komt. De warmte blijft langer in uw woning hangen, waardoor u minder vaak de verwarming hoeft te gebruiken. Zo kunt u flink besparen op uw energierekening.

Het voorkomt beschadigingen door vocht

Een ander belangrijk voordeel van een ondervloer is dat uw nieuwe vloer niet beschadigd wordt door vocht. Een ondervloer zorgt er namelijk voor dat de onderste laag van uw vloer geen vocht kan absorberen. Op deze manier voorkomt u dat uw vloer na verloop van tijd kromtrekt door vocht.

Het vermindert loopgeluiden in huis

Een ondervloer zorgt ervoor dat uw onderburen geen last hebben van geluidsoverlast wanneer u over uw vloer loopt. Het heeft een geluiddempende werking waardoor loopgeluiden verminderd worden.

Het creëert een egale vloer

Wilt u een pvc of laminaat vloer leggen, dan is een egale ondergrond erg belangrijk. Wanneer de ondergrond niet effen is, ontstaan er oneffenheden in de vloer. Na verloop van tijd levert dit schade en irritaties op. Zitten er teveel oneffenheden in de ondergrond, dan kan de vloer bol of hol gaan staan. Om deze oneffenheden te minimaliseren is een ondervloer onmisbaar.

Voor welke ondervloer kiest u?

Welk type vloerbedekking u heeft, is van belang bij het maken van een keuze uit de diverse soorten ondervloeren. Een ondervloer moet simpelweg goed aansluiten bij de vloer die erboven op komt te liggen. Elk type vloer heeft bepaalde eigenschappen die belangrijk zijn om mee te nemen bij de keuze van een ondervloer. Het is van belang dat u zich vooraf oriënteert in de diverse ondervloeren, zodat u de juiste keuze kunt maken. Ondervloeren zijn verkrijgbaar op rol, maar wij hebben ook diverse ondervloerplaten in ons assortiment. Een laminaatvloer wordt vrijwel altijd op een ondervloer gelegd. Dit kan met laminaatfolie of een laminaat ondervloer, dit ligt met name aan hetgeen u wilt bereiken met een ondervloer. Voor laminaatvloeren hebben wij een uitgebreid assortiment aan ondervloeren in diverse prijscategorieën. Wij bieden ondervloeren aan voor laminaatvloeren, click/lijm pvc vloeren, tapijttegels, parket en vinyl. Kijk voor een gunstige prijs/-kwaliteitverhouding dan ook bij onze ondervloeren. Een ondervloer draagt bij aan de gebruiksduur, het gebruikscomfort en kwaliteit van uw vloer. Ook voor de aanschaf van spaanplaat en Jumpax kunnen wij u verder helpen.