Traprenovatie

 

Als je trap nog in prima conditie verkeert, zou het eeuwig zonde zijn om een volledig nieuwe trap aan te schaffen. Kies er liever voor om je trap te renoveren. Uiteraard kun je hiervoor een professioneel bedrijf inschakelen, maar als je een beetje handig bent dan kan je dit ook prima zelf en eventueel met een beetje hulp van ons. Dit bespaart je flink wat kosten. Je trap vernieuwen kan eenvoudig met ons traprenovatie op maat concept! 

Met behulp van onze configurator stel jij zelf jouw droomtrap op maat samen. Dit is beschikbaar voor rechte trappen, maar ook met een 1 of 2 draaien. Ons professionele team komt de trap voor je en zagen alle onderdelen op maat in onze fabriek. Hierna ontvang jij jouw trap renovatie set binnen 25 dagen jou thuis. Vervolgens hoef jij de onderdelen alleen nog maar over je bestaande traptreden te plaatsen.  

Zelf je trap renoveren zonder te meten of te zagen 

Met een trap op maat van dé OnlineVloerenSpecialist kun je dus zelf je trap renoveren zonder dat je met een trapspin of zaag aan de gang hoeft. Onze inmeetspecialist maakt gebruik van geavanceerde meetapparatuur waarmee hij de afmetingen tot de mm nauwkeurig in kaart kan brengen. In de fabriek werken we net zo nauwkeurig, zodat alle delen perfect in elkaar passen wanneer jij de trap monteert. 

 

Wil jij liever je trap laten renoveren en niet zelf aan de slag? Je kan de volledige montage ook aan ons uitbesteden.

 

Keuze uit verschillende decoren: laminaat, PVC & echt hout

Wil je de traprenovatie zelf doen? Dan heb je keuze uit diverse decoren. De keuze voor de soort decor is afhankelijk van jouw smaak, wensen en behoeftes. Ons houtlook laminaat is vrijwel niet te onderscheiden van echt hout door de voelbare houtstructuur, maar wel een stuk onderhoudsvriendelijker dan echt hout. Kies uit een van de decors of combineer diverse decoren voor een contrasterend effect. Wat dacht je van witte stootborden met gekleurde treden? Hierdoor lijkt het net alsof de treden zweven. Je hal krijgt zo een lichtere én optisch ruimere uitstraling. Een traprenovatie zelf doen was nog nooit zo leuk! 

Ben jij fan van de karakteristieke houtlook? Dan ben je ook bij ons aan het goede adres. Naast ons uitgebreide assortiment laminaat bieden wij ook een echt eikenhouten decor. Deze 3-strook treden bestaan uit hout waarbij afzonderlijke delen versprongen geordend liggen. Met deze eiken kleur ben je verzekerd van een kwalitatief uitstekend product wat jarenlang mee gaat. Door het gebruik van echt hout voelt de trap ook nog warm en comfortabel aan. Daarnaast zijn de tredes en stootborden voorzien van een laklaag, waarmee ze anti-slip en krasbestendig zijn. De overzettredes zijn te combineren met witte of zwarte stootborden. Je krijgt het mooiste resultaat als je de zijkanten van de trap en de trapboom in dezelfde kleur schildert als het stootbord. 

Hoe werkt een open trap renoveren?

Het bekleden van een open trap kan gedaan worden via enkelzijdige bekleding en dubbelzijdige bekleding. 

 • Enkelzijdige bekleding: de boven- en achterzijde van een trede worden bekleed.
 • Dubbelzijdige bekleding: de trede wordt volledig rondom bekleed. Inclusief alle randen.

Bij het open traprenovatie op maat concept leveren wij enkelzijdige trapbekleding. Je ontvangt van ons een totaalpakket inclusief: 

 • Overzettreden
 • één stootbord voor de bovenste trede
 • één eindprofiel voor de bovenste trede
 • speciaal ontwikkelde open trapprofielen
 • bijpassend kantband
 • tape

Met de open trapprofielen kun je trap in hetzelfde decor afwerken als de traptreden. Houdt er wel rekening mee dat de onderkant van de treden niet worden afgewerkt. Wij adviseren om deze in dezelfde kleur als de trapwangen te schilderen. Voer het schilderwerk uit voor de montage van het traprenovatie materiaal. 

Let op: de overzettreden zijn van binnen niet ommanteld, hier zie je naturel MDF. Bij het plaatsen van de overzettrede kunnen de trapneuzen iets uitsteken, waardoor deze binnenkant zichtbaar is. Voor het mooiste resultaat raden wij aan deze in dezelfde kleur als de onderkant van de trap te schilderen. 

Trap op maat bestellen in onze configurator

Een trap bestellen op maat kan heel eenvoudig! Binnen een paar simpele stappen stel je jouw droomtrap samen. 

 • Kies je type trap

Heb jij een open of dichte trap? Heeft jou trap een draai, en zo ja, in welke richting? Je kunt voor elke soort trap je trap op maat samenstellen. Bijvoorbeeld voor een rechte trap, maar ook een trap bovenkwart rechts- of linksom, onderkwart rechts- of linksom en meer. 

 • Kies de kleur en het materiaal van jouw treden

Kies de gewenste kleur en het materiaal van de treden en stootborden. Wij hebben prachtige decoren van laminaat met hout- en betonlook. Daarnaast bieden wij echt eikenhout aan. Je kunt alle decoren ook gebruiken als stootborden, of het afmaken met witte en zwarte stootborden.  

 • Traprenovatie montage uitbesteden

WIl jij jouw trap op maat niet zelf plaatsen? Selecteer dan inclusief montage in de configurator. Ons professionele team komt de traprenovatie set dan voor jou plaatsen. 

 • Jouw persoonlijke prijs

Nadat je alle stappen hebt doorlopen krijg je een totaal prijs van de door jouw samengestelde trap. Geen verborgen kosten. 

Traprenovatie doe het zelf

Er zijn binnen ons traprenovatie op maat concept een aantal stappen die jij zelf uitvoert. 

Voorbereiding: 

Het is belangrijk dat de trap kaal is voor onze trapexperts bij jou thuis komen inmeten. Daarnaast kan jij ook alvast de wangen of andere belangrijke van de trap in de juiste kleur schilderen. 

Plaatsen: 

De traprenovatie op maat wordt als compleet pakket geleverd. Gebruik een kit om de onderdelen over je bestaande traptreden heen te plaatsen. 

Wat doe je zelf? 

 • De oude trapbekleding verwijderen
 • Lijmresten verwijderen
 • De gewenste trapconfiguratie en decors bepalen met onze online 3D-tool
 • De opmaatgemaakte laminaat overzettreden monteren
 • Afkitten van de treden
 • Eventueel afwerken met aluminium profielen

Wat doet dé OnlineVloerenSpecialist? 

 • Onze inmeetspecialist komt langs om jouw trap in te meten
 • Wij zagen al de onderdelen op maat in onze fabriek
 • We bezorgen je bestelling gratis bij je thuis of bij een bouwmarkt in de buurt

Tot slot: 

GENIET! Jouw trap weer als nieuw, helemaal naar jouw smaak, en je hebt er zelf ook aan meegewerkt! Geniet jarenlang van een nieuwe trap. Wij bieden 15 jaar garantie op de toplaag. 

Als je kiest voor de laminaat trapbekleding, dan kies je voor gemak en comfort. Onze laminaat overzettreden is vrijwel niet te onderscheiden van echt hout. Dit komt mede door de zicht- en voelbare houtstructuur. Met laminaat haal je ook dat warme gevoel in huis, zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen. Daarbij profiteer je ook van andere voordelen zoals het gemak van traprenovatie onderhoud. Het materiaal is duurzaam én onderhoudsvriendelijk. Wij geven niet voor niets 15 jaar garantie op de toplaag. Een trap met deze bekleding wordt niet snel vies en kan met een veger of vochtige doek eenvoudig gereinigd worden. Je hoeft je trap ook niet te bewerken nadat je deze met laminaat hebt bekleed. 

Handig om te weten 

 • Eventuele kortingen worden verrekend in de winkelwagen
 • Na het plaatsen van de order wordt er binnen 7 werkdagen contact opgenomen voor een inmeetafspraak. Dit doen we telefonisch en bij geen gehoor via de e-mail
 • Voordat we komen inscannen, moet de trap volledig kaal zijn voor een juiste maatbepaling (max. 1 mm aan lijmresten)
 • Het inmeten van je trap kost maximaal 30 min. op locatie
 • 25 werkdagen na het inmeten is jouw traprenovatie gereed en bezorgen we deze bij jouw thuis. Monteren van de traprenovatie is eenvoudig zelf te doen met onze montagevideo en montagetips. Het neemt ca. 0,5 dag in beslag.
 • Gratis thuisbezorgd
 • Aanpassen, ruilen of retourneren is niet mogelijk

Wij scoren een 9.3

Wij scoren totaal een 9.3 uit 3160 beoordelingen

★★★★★
★★★★★
9 / 10

Prima webshop. Duidelijk shoppen, goede nette bezorging, goed materiaal. Mooie plinten en goede high tack lijm. Zal deze webshop aanbevelen bij derden.

C. Breda
★★★★★
★★★★★
8.6 / 10

Meter profielen geleverd als een pakje!
Klasse georganiseerd! Eerste ervaring , maar kom graag terug!

J - Odoorn
★★★★★
★★★★★
9.6 / 10

Ik was alleen bezorgt over de recensies van de bezorger Transmission, zou het allemaal wel goed komen. Na één telefoontje met Transmission was het …

Piet - Leeuwarden
★★★★★
★★★★★
9.5 / 10

Gemakkelijk te bestellen, snel geleverd en kwaliteit naar behoren. Weinig aan op te merken.

Chiel - Hardenberg