Profielen

Bij OnlineVloerenSpecialist.nl bent u gegarandeerd van een gunstige prijs-kwaliteitverhouding met betrekking tot alles wat met vloeren te maken heeft. Als het om vloeren gaat zijn ook profielen essentieel om overgangen te realiseren en eindstukken strak af te werken. Denk aan de overgang van laminaatvloeren op deurmatten of het einde van een wandpaneel. Ons assortiment aan profielen is zeer uitgebreid en daarom is er voor elk einde, overgang of naad een passende oplossing!

Dilatatieprofiel
Dilatatieprofiel
Overgangsprofiel
Overgangsprofiel
Hoeklijnprofiel
Hoeklijnprofiel
U-profiel
U-profiel
Eind- en afwerkprofiel
Eind- en afwerkprofiel
Trapneusprofiel
Trapneusprofiel
Buis- & koppelsystemen
Buis- & koppelsystemen

Wij scoren een 9.3

Wij scoren totaal een 9.3 uit 3160 beoordelingen

★★★★★
★★★★★
9 / 10

Prima webshop. Duidelijk shoppen, goede nette bezorging, goed materiaal. Mooie plinten en goede high tack lijm. Zal deze webshop aanbevelen bij derden.

C. Breda
★★★★★
★★★★★
8.6 / 10

Meter profielen geleverd als een pakje!
Klasse georganiseerd! Eerste ervaring , maar kom graag terug!

J - Odoorn
★★★★★
★★★★★
9.6 / 10

Ik was alleen bezorgt over de recensies van de bezorger Transmission, zou het allemaal wel goed komen. Na één telefoontje met Transmission was het …

Piet - Leeuwarden
★★★★★
★★★★★
9.5 / 10

Gemakkelijk te bestellen, snel geleverd en kwaliteit naar behoren. Weinig aan op te merken.

Chiel - Hardenberg

Soorten profielen

Profielen worden voor diverse doeleinden gebruikt, maar hebben over het algemeen het zelfde doel: een strakke en naadloze afwerking. Wij beschikken over diverse profielen:

  • Dilatatieprofiel: een vloerstrip die voor een strakke overgang zorgt tussen gelijke vloeren. Vaak wordt een dergelijk profiel geplaatst om een overgang zichtbaar te maken tussen twee aansluitende ruimtes. Dilatatieprofielen zijn verkrijgbaar in diverse breedtes en uitgevoerd in kunststof of aluminium.
  • Overgangsprofiel: Wilt u de naad tussen twee vloeren met verschillende hoogtes opvullen? Dan is een overgangsprofiel, zoals de naam het al zegt, zeer geschikt. Overgangsprofielen zijn verkrijgbaar in diverse ‘hoogteverschillen’. Zo zijn er overgangsprofielen die naden tussen de 0-18 mm opvullen maar ook profielen die een hoogteverschil van 7-23 mm overbruggen.
  • Hoeklijnprofiel: Hoeklijnprofielen zijn geschikt voor het strak afwerken van hoeken. Ook creëert dit meer stevigheid en kan een hoek hiermee recht gemaakt worden. Het dicht als het ware het ‘gat’ tussen twee haakse planken. Ook voor stucwerk van hoeken is een hoekprofiel de ideale oplossing.
  • U-profiel: Dit type profiel is als het ware een constructie-element voor vele doeleinden. Het betreft een stalen profiel in de vorm van een ‘U’. Wij bieden U-profielen aan die geschikt zijn als eindoplossing voor een vloer. De profielen zijn beschikbaar voor diverse vloerdiktes.
  • Eind- en afwerkprofiel: Dit type profiel wordt gebruikt om eindstukken en hoeken van vloeren netjes af te werken. Wij beschikken over verschillende types eind- en afwerkprofielen.
  • Trapneusprofiel: Een trapneusprofiel wordt op de rand van een traptrede geplaatst en dient ter bescherming, maar ook voor de veiligheid.
  • Buis- & koppelsystemen: Deze profielen kunnen voor een tal aan projecten gebruikt worden. Denk aan de omlijsting van een tafel of als kapstok. Wij beschikken over drie soorten buizen en koppelsystemen: staal gegalvaniseerde systemen, staal zwart gepoedercoate systemen en aluminium buizen.

Verschillende materialen profielen

Profielen zijn verkrijgbaar in diverse materialen. Denk aan staal, kunststof en aluminium. Let bij de keuze van het materiaal voor uw profiel op de plek waar het profiel gebruikt gaat worden. Ook is het van belang om de dikte van bijvoorbeeld uw laminaat of PVC vloer te weten. Profielen worden namelijk vaak gekocht aan de hand van hoogteverschillen in overgang of diktes van vloeren.

Bent u op zoek naar een profiel voor buitengebruik, kies dan voor een roestvast stalen of verzinkt profiel. Kunststof en aluminium zijn beide licht in gewicht. Aluminium is enorm stevig en gaat lang mee. Voor zeer stevige constructies wordt echter wel het gebruik van staal aangeraden.
Kunststofprofielen zijn voornamelijk geschikt voor binnenshuis en zijn over het algemeen voordeliger dan andere materialen.

Werking van profielen

Over het algemeen zijn profielen binnen een constructie bedoeld voor versteviging van het materiaal.
Profielen worden onder andere gebruikt voor een strakke afwerking en overgang van diverse materialen. Ook worden profielen gebruikt om het einde te realiseren van een naad.
Profielen dienen ook ter bescherming van een constructie. Zo beschermt een hoekprofiel zoals de naam het al zegt bijvoorbeeld de hoeken van muren tegen schade en geeft een profiel meer stevigheid aan de hoek. Zo heeft ieder profiel zijn eigen voordelen.

Komt u er niet uit bij de keuze van een profiel? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder!