Plinten

Het kiezen van een vloer is een belangrijke keuze. Een vloer bepaald namelijk voor een groot gedeelte de uitstraling van de ruimte. Naast het kiezen van een vloer zijn plinten ook een belangrijke aspect voor de uitstraling. Het betreft de afwerking van een vloer en heeft naast het uitstralend karakter ook een beschermende taak. Voor iedere vloer vindt u bij ons een bijpassende plint. 

Hoge Plinten
Hoge Plinten
Overzetplinten
Overzetplinten
Plakplinten
Plakplinten
Deurlijsten
Deurlijsten
Plintneuten
Plintneuten
Kit & verf
Kit & verf
Afwerking in kleur
Afwerking in kleur

Wij scoren een 9.4

Wij scoren totaal een 9.4 uit 3042 beoordelingen

★★★★★
★★★★★
9 / 10

Prima webshop. Duidelijk shoppen, goede nette bezorging, goed materiaal. Mooie plinten en goede high tack lijm. Zal deze webshop aanbevelen bij derden.

C. Breda
★★★★★
★★★★★
8.6 / 10

Meter profielen geleverd als een pakje!
Klasse georganiseerd! Eerste ervaring , maar kom graag terug!

J - Odoorn
★★★★★
★★★★★
9.6 / 10

Ik was alleen bezorgt over de recensies van de bezorger Transmission, zou het allemaal wel goed komen. Na één telefoontje met Transmission was het …

Piet - Leeuwarden
★★★★★
★★★★★
9.5 / 10

Gemakkelijk te bestellen, snel geleverd en kwaliteit naar behoren. Weinig aan op te merken.

Chiel - Hardenberg

Soorten plinten

Onze plinten zijn leverbaar in lengtes tot maar liefst vijf meter lang. Dit met als resultaat een nagenoeg naadloos resultaat in uw woning en/of ruimte. Naast onze standaardafmetingen plinten kunnen wij uiteraard op aanvraag plinten en deurlijsten op maat produceren. Ook zijn al onze plinten verkrijgbaar in verschillende diktes en hoogtes. Hoge zwarte plinten kopen? Of juist sierlijke lage witte plinten, vind het in onze shop. Daarnaast kunnen alle plinten worden afgelakt in een RAL kleur naar keuze.

Het aanbod aan plinten is groot en divers. Zo leveren wij hoofdzakelijk vochtwerende MDF plinten in V313 kwaliteit maar ook hardhouten plinten en meranti plinten. Er zijn enorm veel plinten beschikbaar in verschillende maten, kleuren en dessins. Plaklinten worden ook wel laminaatplinten genoemd omdat ze veelal gebruikt worden als afwerking voor laminaatvloeren. Voor PVC vloeren worden vaak muurplinten gebruikt. Muurplinten worden ook wel hoge plinten genoemd aangezien ze gemonteerd worden aan de muur.
Onderstaande plinten zijn verkrijgbaar in ons assortiment:

  • Hoge plinten ogen vaak luxer en zijn om die reden zeer populair. Door middel van hoek en eindstukken creëer je een nog strakkere afwerking. Hoge plinten beschermen uw muur nog beter dan plakplinten of lage plinten. Dit aangezien een nog groter gedeelte van de muur hierdoor wordt beschermd met een plint.
  • Overzetplinten zijn hoge plinten die aan de achterzijde voorzien zijn van een inkeping. Wist u dat overzetplinten ideaal zijn als u uw lage plinten beu bent maar geen zin heeft om alles te demonteren? Deze plinten kunnen namelijk over bestaande plinten heen geplaatst worden.
  • Plakplinten worden vaak gebruikt in combinatie met laminaat vloeren. Ze zijn eenvoudig aan te passen in lengte en kunnen door middel van de plakstrip direct op de vloer geplakt worden. Plakplinten zijn in diverse kleuren en dessins verkrijgbaar.
  • Deuren kunnen door middel van architraven stijlvol worden afgewerkt en vormen hierdoor een mooi strak geheel met de plinten. Architraven is een ander woord voor deurlijsten, deze ‘plinten’ vormen namelijk een lijst om de deur.
  • Om de aansluiting van plinten op deurlijsten feilloos af te werken wordt het gebruikt van plintneuten Hierdoor ontstaat een mooie overloop.

Ook met kit & verf kunnen wij u verder helpen. Muurplinten bevestig je namelijk eenvoudig met onze HighTack montage kit. Uiteraard bent u ook voor maatwerk plinten bij ons aan het juiste adres. Wij hanteren een zeer korte levertijd, waardoor u binnen een mum van tijd uw maatwerk plinten in huis heeft.

Werking plinten

Naast het feit dat plinten zorgen voor een fraaie afwerking van uw vloer, hebben plinten ook een beschermende werking. Plinten zorgen er namelijk voor dat de randen van de vloer én muren beschermd worden.
De afwerking van deuren is ook niet geheel onbelangrijk. Door middel van plintneuten en deurlijsten zorgt u voor een mooie overgang tussen de plint en de deur.

Bij OnlineVloerenSpecialist.nl bieden wij niet alleen plinten aan maar ook vloeren. Bent u op zoek naar een vloer met bijpassende plint? Dan bent u aan het juiste adres. Wij helpen u graag verder.

Montage plinten

Plinten kunnen tegen de wand gemonteerd worden of op de vloer. Een plint zorgt voor een strakke afwerking van zowel de vloer als de muur. Zo dekt de plint vaak de onderste centimeters van een muur af en/of de ruimte tussen de muur en de vloer. Hiermee voorkomt u dat er vuil onder de vloer terecht komt.
Het plaatsen van plinten is geen moeilijke taak, wel vraagt het om enige voorbereiding zoals dat bij elke klus nodig is. Een verstekbak is nodig om ervoor te zorgen dat hoeken zo nauwkeurig mogelijk worden afgewerkt. Met een plintenschaar kunt u de plinten afkorten tot de gewenste lengte. Daarnaast is het natuurlijk een verschil of u plakplinten gaat monteren of hoge plinten. Plakplinten vergen minder tijd en expertise dan hoge MDF plinten, of überhaupt hoge plinten. Plakplinten kunt u eenvoudig plaatsen doordat er op de onderzijde van de plint een lijmlaagje zit. Hoge plinten gelijmd met montage kit.

Plinten kiezen kan een lastige keuze zijn, vooral wegens ons enorme aanbod. Komt u er niet uit? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.