Montage van click PVC vloeren

Voor de montage
Leg de pvc vloerdelen op een vlakke vloer in de ruimte waar het PVC geplaatst zal worden. Doe dit minimaal 24-48 uur van te voren om het te laten acclimatiseren.

Voorbereiding
De ondergrond dient schoon droog en stofvrij te zijn en kamertemperatuur moet tussen de 18 en 22 graden zijn.

Vloerverwarmingsleuven
De buizen moeten eerst met water worden gevuld, voordat de vloer geëgaliseerd/ gelegd wordt. Dit om zeker te zijn dat de buizen niet lek zijn en de verwarming goed functioneert.

De vloer vlak genoeg voor click pvc?
Bij een click pvc vloer hoeft de cementdekvloer niet geheel vlak te zijn.
Bij oneffenheden van meer dan 3mm dik per strekkende meter dient er toch geëgaliseerd te worden. Bij obstakels van meer dan 2mm dik dient er ook geëgaliseerd te worden.
Voor het egaliseren zie het kopje legwerk plak pvc vloer de vloer egaliseren.

Het plaatsen van de ondervloer
Bij het plaatsen van de ondervloer dient u er rekening mee te houden dat de ondervloer haaks onder de stroken gelegd wordt. Bij click pvc kunt u één van onze ondervloeren gebruiken, zie ook; klik pvc ondervloeren

Het plaatsen van de click pvc stoken / tegels
Meet de breedte en de lengte van de stroken op. Meet de ruimte waar de vloer gelegd wordt op en bereken hoe de stroken het best gelegd kunnen worden. Het mooiste resultaat krijgt u als in de ruimte waar u de vloer legt, beide zijden van de strook even breed zijn. Houd bij de click pvc vloer minimaal 5 mm vrij met het leggen i.v.m. het werken van de vloer. Een click pvc vloer mag niet meer dan 100 m2 aan één stuk gelegd worden i.v.m. de werking. Begin met een click pvc strook met de tand/veer naar de muur. Snijd de laatste pvc strook met een mes af, door eerst 2 keer in te snijden en dan te breken. Met het overgebleven stuk kunt u weer beginnen bij de volgende rij. Zorg dat de reststukken minimaal 20cm lang zijn, houdt u er ook rekening mee dat  de kopse verbindingen tussen de rijen minimaal 30 cm uit elkaar liggen. De stroken worden onder een hoek van 30 graden in elkaar geklikt. De stroken dienen eerst aan de kopse kant in elkaar geklikt te worden, daarna aan de lange zijde. Elke keer dat een strook gelegd wordt, moet u de strook goed aandrukken of rustig aankloppen met een aanslagblokje en een rubberen hamer. Hiermee worden minimale naden voorkomen. Als laatste worden de plinten geplaatst en kunnen alle naden afgekikt worden.

Onderhoud.
De vloer heeft geen onderhoud nodig, wel adviseren we de vloer regelmatig te dweilen met een geschikte PVC cleaner. Daarnaast is het verstandig om bijvoorbeeld harde stoelpoten te voorzien van vilt materiaal.

Vloer klaar voor gebruik
Nu kunt u echt gaan genieten, met het weinige onderhoud wat u aan de vloer hebt en de zeer lange levensduur krijgt u van de keuze voor pvc vloeren geen spijt.

Hieronder vindt u een duidelijk montage instructie filmpje voor RIGID CORE Click PVC vloeren;

Hieronder vindt u een duidelijk montage instructie filmpje voor Flexibele Click PVC vloeren: