Montage lijm PVC

Voor de montage
Leg de pvc vloerdelen op een vlakke vloer in de ruimte waar het gelegd wordt.
Doe dit minimaal 24-48 uur van te voren om het te laten acclimatiseren.

Voorbereiding
De ondergrond dient schoon droog en stofvrij te zijn. En de kamertemperatuur moet tussen 18 tot 22 graden te zijn. De vloerverwarming mag max. op 15 graden staan, pas na het legwerk kan het elke dag met max. 2 graden per dag verhoogd worden.

Vloerverwarmingsleuven
Bij ingefreesde vloerverwarming moeten de buizen minimaal 3 mm onder de afdekvloer liggen. De buizen moeten eerst met water worden gevuld, voordat de vloer geëgaliseerd/ gelegd wordt. Bij een vloer waarbij de vloerverwarming ingefreesd is, moeten de sleuven worden dichtgesmeerd met snelcement. (niet met tegellijm). Hiervoor adviseren wij onze 945 reparatiemortel, zie ook; https://www.onlinevloerenspecialist.nl/pvc-vloeren/montage/egalisatiemiddelen/eurocol-945-solid-beton-reparatiemortel-7081945

De vloer egaliseren
Kijk de hele vloer goed na voor uistekende obstakels en scheuren, de scheuren moeten worden bijgewerkt met snelcement. Op  de gehele vloer moet een goed hechtende primer worden aangebracht. Over de ingefreesde vloerverwarmingbuizen moet de vloer minimaal 5 mm dik geëgaliseerd worden. Bij een vlakke vloer is 3 mm egaliseren voldoende.

De geëgaliseerde vloer opschuren
De gehele geëgaliseerde vloer wordt opgeschuurd, zodat er geen enkele oneffenheden meer in zitten.

Het plaatsen van de pvc stoken / tegels
Meet de breedte en de lengte van de stroken op. Meet de ruimte waar de vloer gelegd wordt op en bereken hoe de stroken het best gelegd kunnen worden. Het mooiste resultaat krijgt u als in de ruimte waar u de vloer legt aan beide zijden van de ruimte de strook even breed is. Zet in de midden van de ruimte een rechte lijn, waar u dan ook begint met de stroken te leggen. Daarna moet de vloer worden ingesmeerd met de juiste lijm.

De pvc stroken kunt u beginnen te leggen, snijd de laatste pvc strook met een mes af, door de strook eerst 2 keer in te snijden en dan te breken. Met het overgebleven stuk kunt u weer beginnen bij de volgende rij. Zorg dat de reststukken minimaal 20 cm lang zijn. Als de vloer helemaal gelegd is word deze aangewalst, zodat alles goed aangedrukt word. Tenslotte wordt de vloer aan de zijkanten en bij de overige naden afgekit.

Onderhoud.
De vloer heeft geen onderhoud nodig, wel adviseren we de vloer regelmatig te dweilen met een geschikte PVC cleaner. Daarnaast is het verstandig om bijvoorbeeld harde stoelpoten te voorzien van vilt materiaal.

Vloer klaar voor gebruik
Nu kunt u echt gaan genieten, met het weinige onderhoud wat u aan de vloer hebt en de zeer lange levensduur krijgt u van de keuze voor pvc vloeren geen spijt.

Hieronder vindt u een duidelijk montage instructie filmpje voor lijm (dryback) PVC vloeren;