Hoek/eindstuk

Een plinthoek verbindt naar elkaar toelopende plinten van twee haaks op elkaar staande wanden. Door middel van een plinthoek kunt u een net verloop realiseren van twee plinten van wand naar wand. Om de hoeken van plinten goed te beschermen plaatst u hoekjes voor plinten over de plint heen. Dit zorgt voor extra bescherming, waardoor u de duurzaamheid van uw nieuwe plinten verlengt. Prefab hoekstukken, gelakte en kunststof hoekjes voor plinten vindt u op deze pagina. U bestelt ze snel en eenvoudig in onze webshop!
Gelakte MDF hoek/eindstukjes
Gelakte MDF hoek/eindstukjes
Folie prefab hoekstukken
Folie prefab hoekstukken
Kunststof hoek/eindstukjes t.b.v. Folie clip plinten
Kunststof hoek/eindstukjes t.b.v. Folie clip plinten

Wij scoren een 9.3

Wij scoren totaal een 9.3 uit 3160 beoordelingen

★★★★★
★★★★★
9 / 10

Prima webshop. Duidelijk shoppen, goede nette bezorging, goed materiaal. Mooie plinten en goede high tack lijm. Zal deze webshop aanbevelen bij derden.

C. Breda
★★★★★
★★★★★
8.6 / 10

Meter profielen geleverd als een pakje!
Klasse georganiseerd! Eerste ervaring , maar kom graag terug!

J - Odoorn
★★★★★
★★★★★
9.6 / 10

Ik was alleen bezorgt over de recensies van de bezorger Transmission, zou het allemaal wel goed komen. Na één telefoontje met Transmission was het …

Piet - Leeuwarden
★★★★★
★★★★★
9.5 / 10

Gemakkelijk te bestellen, snel geleverd en kwaliteit naar behoren. Weinig aan op te merken.

Chiel - Hardenberg

Hoekplinten zijn essentieel

Hoekplinten worden vaak over het hoofd gezien, misschien komt dat omdat u nog niet op de hoogte bent van het bestaan ervan. De aansluiting van twee plinten in een hoek is vaak lastig om netjes te laten verlopen. Zelfs voor doorgewinterde doe-het-zelvers is het soms lastig om twee plinten goed in verstek op elkaar aan te laten sluiten. Het resultaat is dan een hoek waarin de plinten niet mooi in elkaar overlopen. Dat is zonde, want u heeft net een mooie nieuwe vloer aangelegd, en u wilt deze afwerken met mooie plinten. Met een plinthoek en door middel van hoekjes voor plinten lost u dit probleem op. De overgang van plint aan plint is niet meer zichtbaar, bovendien worden de hoeken door de hoekjes goed beschermd tegen impact.

Goede installatie belangrijk voor het uiterlijk van de plinthoek

Er bestaan twee soorten hoeken in een woning, wij noemen het een binnenhoek en een buitenhoek. In ons assortiment vind u daarom plinthoeken voor binnen- en buitenhoeken. Om de plint in de hoeken mooi te laten verlopen gebruikt u de plinthoek. Het is echter belangrijk voor het uiterlijk om deze goed te installeren. Onze plinthoeken werken door middel van clips. De hoekplint bestaat uit twee delen, u verbindt deze met elkaar door middel van de hoekvormige clip. Met de andere twee clips bevestigt u de hoekplint met de reguliere plinten. Voor het monteren van de hoekplinten kunt u het beste High-Tack montagekit gebruiken, u kunt dit ook bij ons bestellen. De hoekstukken zijn gemaakt van vochtwerend MDF. De verschillende ontwerpen sluiten uitstekend aan bij onze MDF vochtwerende plinten. U kunt kiezen uit 4 opties: Kraal de Luxe, Klassiek Exclusief, Halfrond Softline en Recht Robuust.

Hoelang kunnen hoekjes voor plinten mee?

Om de buitenhoek van een plint te beschermen en mooi af te werken kunt u hoekjes voor plinten gebruiken. U zaagt dan een stukje van het einde van de plint af en plaatst een hoekje tussen de twee plinten in. Verstek zagen van de plinten is niet meer nodig, dit maakt het installeren van plinten een stuk gemakkelijker. Heeft u plinten van MDF besteld? Dan kunt u het best kiezen voor MDF hoek/eindstukken. Deze zijn van hetzelfde materiaal gemaakt en zijn daarom net zo sterk als de plinten zelf. De hoekstukken zullen echter langer goed blijven dan wanneer u de plinten in verstek zou zagen. Een verstek gezaagde hoek is namelijk gevoelig voor impact. De blokjes zijn compacter, dit zorgt ervoor dat uw plinten langer mooi blijven. In ons assortiment vindt u ook kunststof hoekjes voor plinten, ook deze zijn zeer duurzaam en zullen ervoor zorgen dat uw plinten lang mooi blijven. Deze sluiten goed aan bij kunststof plinten.

Bestel de plinthoeken bij Onlinevloerenspecialist

Bent u op zoek naar hoge kwaliteit plinthoeken tegen een scherpe prijs? Bestel uw hoekplinten bij Online Vloeren Specialist. Bij ons kunt u terecht voor verschillende soorten vloeren, plinten, profielen, ondervloeren en alle benodigdheden voor het installeren ervan. U kunt al onze producten online bestellen, maar u kunt ook langskomen in onze showroom. Heeft u vragen over onze producten of over ons? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!