Schuine Plintneut 18x105x100mm Vochtwerend MDF Praag

Schuine Plintneut 18x105x100mm Vochtwerend MDF Praag

3,47 per stuk
Direct leverbaar
Aantal
per stuk
3,47
Tot. prijs
3,47
Ik heb vragen over dit product

Omschrijving

De vochtwerende MDF Schuine plintneut heeft aan beide zijden een volledig afgeschuinde zijde. Dankzij deze afgeschuinde zijdes is de plintneut minder gevoelig voor stof en gemakkelijk schoon te houden. De schuine plintneut, ook wel praag plintneut of trapeze plintneut genoemd, heeft een strakke uitstraling. Dankzij deze uitstraling wordt de plintneut veelal in moderne en industriële interieurs toegepast. Deze plintneut is 1,8cm dik x 10,5cm breed x 10,0cm hoog.

Plintenneuten worden toegepast als zijnde schakel en overgang tussen de plint en de deurlijst. Wanneer een plint namelijk niet netjes aansluit op een deurlijst kan een plintneut oplossing bieden. Wanneer de plinten en deurlijsten namelijk van elkaar verschillen in afmeting of vorm kan de plintneut dit verschil gemakkelijk overbruggen. Belangrijk is dan wel dat de plintneut hoger en dikker is dan de plint en tevens breder en dikker is dan de deurlijst. Anders kan de plint of de deurlijst namelijk niet netjes gemonteerd worden en sluit dit niet mooi op elkaar aan. Met de juiste combinatie van plint, plintneut en deurlijst creëert u een unieke en totale sfeer in uw interieur!

Het is dus erg belangrijk om de juiste afmeting plintneut te bestellen wat goed past tussen uw deurlijst en plint. Onze plintneuten zijn verkrijgbaar in diktes van 18, 22 of 25mm. Hieronder vindt u ons advies voor de juiste dikte van de plintneut:
Een plintneut van 18mm dik is geschikt voor plinten en deurlijsten tot 15mm dik.
Een plintneut van 22mm dik is geschikt voor plinten en deurlijsten tot 18mm dik.
Een plintneut van 25mm dik is geschikt voor plinten en deurlijsten tot 22mm dik.
Naast de dikte van de plint is het ook erg belangrijk dat de plintneut wat hoger is als de plint en breder is als de deurlijst. Hebt u bijvoorbeeld een plint van 18x90mm (dikte x hoogte) en een deurlijst van 12x70mm (dikte x breedte) dan kunt u het beste kiezen voor een plintneut van 22mm dik x 75mm breed x 110mm hoog.

Wanneer u het complete lijstwerk vernieuwd kunt u het beste beginnen met het aanbrengen van de plintneuten. De plint en deurlijst plaatst u vervolgend tegen de plintneuten aan. Een plintneut plaatst u eenvoudig door een aantal kleine stippen High Tack kit aan te brengen op de achterzijde van de plintneut. Plinten monteren met deze kit is eenvoudiger en mooier dan schroeven. Voor het afwerken van de plinten adviseren wij onze Acryl kit. Met deze kit kunt u eventuele naadjes en kiertjes volledig afdichten. Vergeet echter niet om de plintneut op de kopse kant goed te grondverven voordat u deze plaatst. Al onze plintneuten zijn namelijk standaard dubbel gegrond, met uitzondering van de boven- en onderzijde.

Dé OnlineVloerenSpecialist levert een aantal verschillende modellen vochtwerende MDF plintneuten. Deze plintneuten zijn zeer geschikt voor toepassing in bijna iedere woning. Dankzij de extreem hoge persing van het MDF is het eindproduct zeer sterk en stootvast. De vochtwerende MDF plintneuten zijn van hoge kwaliteit en zijn voorzien van het v313 certificaat. Dit certificaat geeft aan dat het MDF succesvol is getest m.b.t. de waterwerendheid van het product. U kunt dus gerust met een vochtige dweil langs de plintneuten gaan. Wij garanderen zelfs een stabiliteit van de plintneuten tot een luchtvochtigheidsgraad van ruim 75%. De vochtwerende MDF plintneuten worden gekenmerkt door een groene kernkleur. Deze kleur wordt gebruikt om het product te herkennen en heeft verder geen functie. Naast het v313 keurmerk zijn de plintneuten tevens FSC gecertifieerd. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de grondstoffen van het MDF afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen.

MDF is zeer goed bewerkbaar en makkelijk in allerlei vormen te frezen. Door de fijne vezelstructuur splintert het niet en is daardoor erg mooi en strak af te werken. Onze plintneuten zijn niet voorzien van een folie maar worden op professionele wijze gespoten. Hierdoor zijn ze eenvoudig bij te werken en geeft het de plint een mooie en natuurlijke uitstraling. Elke MDF plintneut die u bij ons besteld zijn standaard 2x 80mu gespoten wat een uitermate degelijke en dubbele grondlaag garandeert. Optioneel kunt u de plintneuten ook voorgelakt of zelfs afgelakt bestellen in de door u gekozen RAL kleur. De plintneuten zijn dan 2x 80mu gespoten in de grondverf, 1x 80mu voorgelakt in de gekozen RAL kleur en 1x 80mu afgelakt in de gekozen RAL kleur. Onze standaard RAL kleuren zijn: 9001, 9003, 9005, 9010 en 9016 in zijdeglans maar op aanvraag kan dit ook iedere andere RAL kleur zijn in zowel mat als zijdeglans.

De standaard dubbel gegronde plintneuten hebben een levertijd van ca. 1 tot 6 werkdagen. Wanneer u kiest voor voorgelakte of afgelakte plintneuten dan is de levertijd ca. 2 tot 4 werkdagen langer. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
mechanic
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • Binnen 30 dagen te retourneren
  • Op afspraak bezorgd

Vergelijkbare producten

Schuine Plintneut 22x105x130mm Vochtwerend MDF Praag
 5,01
per stuk
Direct leverbaar
Schuine Plintneut 22x75x90mm Vochtwerend MDF Praag
 3,01
per stuk
Direct leverbaar
Schuine Plintneut 18x105x110mm Vochtwerend MDF Praag
 3,66
per stuk
Direct leverbaar
Schuine Plintneut 22x75x210mm Vochtwerend MDF Praag
 5,08
per stuk
Direct leverbaar