Rechte blok overzetplint 25x190mm Vochtwerend MDF NewYork

Rechte blok overzetplint 25x190mm Vochtwerend MDF NewYork

16,04 Per meter
Afmeting (dikte x hoogte)
Maximale uitsparing in dikte: 20mm
Maximale uitsparing in hoogte: 170mm
RAL nummer
Aantal meter
Met snijverlies
?
Aantal plinten
Per meter
16,04 20,05
Tot. meter
2.44
Tot. prijs
16,04 20,05
Ik heb vragen over dit product

Specificaties

Afmeting 25x190
Max. uitsparing hoogte 170
Max. uitsparing dikte 20

Omschrijving

De vochtwerende MDF Rechte blok overzetplint is goed toepasbaar in bijna elke ruimte. De rechte plint, ook wel gladde plint genoemd, wordt al jaren lang als beste verkocht en heeft dankzij zijn strakke vormen zowel een moderne als klassieke uitstraling. De Rechte blok plint heeft een kleine ‘ronding’ van 2mm aan de voorzijde. Dit zorgt ervoor dat de plint niet scherp is en dat de verflagen goed hechten. Deze overzetplint is 2,5cm dik en 19,0cm hoog en heeft een maximale uitsparing van 20 x 170mm.

Overzetplinten worden voornamelijk ingezet bij verbouw en/of renovatie, daarom worden ze ook wel renovatieplinten of holle plinten genoemd. Overzetplinten zijn de ideale oplossing wanneer u oude plinten moeilijk kunt verwijderen in verband met het mogelijk beschadigen van de wand of vloer. U kunt met overzetplinten de bestaande oude plinten laten zitten en de overzetplinten gemakkelijk over de oude plint heen monteren. De afmeting van de bestaande plint is dan de minimale uitsparing van de overzetplint, u kunt hier voor de zekerheid nog 1 tot 2mm extra vrije ruimte bij rekenen. Echter is het van belang om vooral bij de dikte niet te ruim te rekenen omdat anders de overzetplint niet meer in aanraking komt met de bestaande plint en dus niet goed kan hechten.

Alle overzetplinten worden speciaal op maat gemaakt door middel van het infrezen van de uitsparing aan de achterzijde van de standaard plinten. Dat wil zeggen dat u (binnen de norm) zelf uw uitsparing kunt bepalen. Wel dient er voldoende ruimte aan de bovenzijde van de plint over te blijven om zo de sterkte en stootvastheid van de plint te blijven garanderen. Dit betekend dat bij standaard plinten minimaal 20mm, en de plinten met meer profiel erin minimaal 50mm, over gehouden moet worden aan de bovenzijde. De dikte die over moet blijven is minimaal 5mm. De maximale uitsparingen staan ook achter het invoerveld vermeld. Zie ook onderstaand voorbeeld:


Behalve dat u ervan verzekerd bent dat de bestaande wanden en vloeren niet zullen beschadigen zal de montage ook vele malen sneller gaan omdat u de oude plinten niet hoeft te verwijderen. Naast het voorkomen van mogelijke beschadigingen bespaart u met overzetplinten dus enorm veel tijd en geld. Overzetplinten kunnen ook worden toegepast wanneer er een grote hoeveelheid kabels achter de plinten verwerkt moet worden. U kunt dan de gewenste uitsparing gebruiken als kabelgoot. De minimale dikte van de overzetplinten zijn 18mm zodat er bij een bestaande plint van bijvoorbeeld 13mm dik er een overzetplint van 18mm overheen geplaatst kan worden. De overzetplinten van 18mm dik zijn leverbaar in lengtes van 244cm en 488cm. De overzetplinten van 22 en 25mm dik zijn leverbaar in lengtes van 244cm en 305cm.

De vochtwerende MDF overzetplinten van dé OnlineVloerenSpecialist zijn zeer geschikt voor in bijna iedere woning. Dankzij de extreem hoge persing van het vochtwerende MDF is het eindproduct zeer sterk en stootvast. De vochtwerende MDF plinten zijn van hoge kwaliteit en zijn voorzien van het v313 certificaat. Dit certificaat geeft aan dat het MDF succesvol is getest m.b.t. de waterwerendheid van het product. U kunt dus gerust met een vochtige dweil langs de overzetplinten gaan. Wij garanderen zelfs een stabiliteit van de plinten tot een luchtvochtigheidsgraad van ruim 75%. De vochtwerende MDF plinten worden gekenmerkt door een groene kernkleur. Deze kleur wordt gebruikt om het product te herkennen en heeft verder geen functie. Naast het v313 keurmerk zijn de plinten tevens FSC gecertifieerd. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de grondstoffen van het MDF afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen.

MDF is zeer goed bewerkbaar en makkelijk in allerlei vormen te frezen. Door de fijne vezelstructuur splintert het niet en is daardoor erg mooi en strak af te werken. De vochtwerende MDF (overzet)plinten zijn gemakkelijk te schilderen. Onze plinten zijn namelijk niet voorzien van een folie maar worden op professionele wijze gespoten. Hierdoor zijn ze eenvoudig bij te werken en geeft het de plint een mooie en natuurlijke uitstraling. Elke MDF plint of deurlijst die u bij ons besteld zijn standaard 2x 80mu gespoten wat een uitermate degelijke en dubbele grondlaag garandeert. Optioneel kunt u de plinten ook voorgelakt of zelfs volledig afgelakt bestellen in de door u gekozen RAL kleur. De plinten zijn dan 2x 80mu gespoten in de grondverf, 1x 80mu voorgelakt in de gekozen RAL kleur en 1x 80mu afgelakt in de gekozen RAL kleur. Onze standaard RAL kleuren zijn: 9001, 9003, 9005, 9010 en 9016 maar op aanvraag kan dit ook iedere andere RAL kleur zijn.

Onze productielijn en ons wagenpark zijn speciaal aangepast om lange lengtes te kunnen produceren en te vervoeren. Dankzij de langere lengtes hebt u in bijna in iedere situatie een naadloos resultaat en bespaart u tevens tijd en werk. Voor de montage van de plinten adviseren wij onze High Tack kit. Plinten monteren met deze kit is eenvoudiger en mooier dan schroeven. Voor het afwerken van de plinten adviseren wij onze Acryl kit. Met deze kit kunt u eventuele naadjes en kiertjes volledig afdichten.

Omdat alle overzetplinten speciaal op maat gemaakt worden is de levertijd ca. 16 – 20 werkdagen. Dit geldt zowel voor de dubbel gegronde, voorgelakte als de volledig afgelakte overzetplinten. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
mechanic
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Op afspraak bezorgd

Vergelijkbare producten

Rechte blok overzetplint 22x90mm Vochtwerend MDF NewYork
 12,62  10,10
Per meter
Direct leverbaar
20% Korting
Rechte blok overzetplint 18x190mm Vochtwerend MDF NewYork
 14,51  11,61
Per meter
Direct leverbaar
20% Korting
Rechte blok overzetplint 18x70mm Vochtwerend MDF NewYork
 7,66  6,13
Per meter
Direct leverbaar
20% Korting
Rechte blok overzetplint 25x140mm Vochtwerend MDF NewYork
 16,34  13,07
Per meter
Direct leverbaar
20% Korting