Facebook Pixel

Zomeractie!! Nu tot 25% korting op alles!!

Loopt af in:
Gratis bezorgd VA. € 99,-
100% laagste prijs garantie
Hoogwaardige kwaliteit
Niet goed = geld terug

Meranti overzetplint Phoenix 18x120mm

Afmeting (dikte x hoogte)
Op voorraad
SKU
402-106-18120
€ 18,72
Maximale uitsparing in dikte: 13mm
Maximale uitsparing in hoogte: 95mm
RAL nummer
€ 18,72
€ 18,72
Aantal meter
Aantal plinten
Let op: Gemiddeld heeft men 8 tot 10% snijverlies tijdens de montage
Prijs per meter
€ 23,40 € 18,72
Totaal meter
2.45 meter
Totaalprijs
€ 18,72

  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Op afspraak bezorgd

Houdt u s.v.p. tijdens het bestellen rekening met een extra hoeveelheid van ca. 8 tot 10% i.v.m. het snijverlies tijdens de montage

Omschrijving

De meranti overzetplint Phoenix heeft een volledig afgeronde bovenkant. Dit model is hierdoor minder gevoelig voor het vasthouden van vallend stof. De Phoenix overzetplint, ook wel ‘Ellipsplint’ genoemd wordt vooral toegepast in een klassiek of landelijk interieur. Deze overzetplint is 18mm dik en 120mm hoog en heeft een maximale uitsparing van 13 x 95mm.

Overzetplinten worden voornamelijk ingezet bij verbouw en/of renovatie, daarom worden ze ook wel renovatieplinten of holle plinten genoemd. Overzetplinten zijn de ideale oplossing wanneer u oude plinten moeilijk kunt verwijderen in verband met het mogelijk beschadigen van de wand of vloer. U kunt met overzetplinten de bestaande oude plinten laten zitten en de overzetplinten gemakkelijk over de oude plint heen monteren. De afmeting van de bestaande plint is dan de minimale uitsparing van de overzetplint, u kunt hier voor de zekerheid nog 1 tot 2mm extra vrije ruimte bij rekenen. Echter is het van belang om vooral bij de dikte niet te ruim te rekenen omdat anders de overzetplint niet meer in aanraking komt met de bestaande plint en dus niet goed kan hechten.

Alle overzetplinten worden speciaal op maat gemaakt door middel van het infrezen van de uitsparing aan de achterzijde van de standaard plinten. Dat wil zeggen dat u (binnen de norm) zelf uw uitsparing kunt bepalen. Wel dient er voldoende ruimte aan de bovenzijde van de plint over te blijven om zo de sterkte en stootvastheid van de plint te blijven garanderen. Dit betekend dat bij standaard overzetplinten minimaal 20mm, en de overzetplinten met meer profiel erin minimaal 50mm, over gehouden moet worden aan de bovenzijde. De dikte die over moet blijven is minimaal 5mm. De maximale uitsparingen staan ook achter het invoerveld vermeld. Zie ook onderstaand voorbeeld:

Behalve dat u ervan verzekerd bent dat de bestaande wanden en vloeren niet zullen beschadigen zal de montage ook vele malen sneller gaan omdat u de oude plinten niet hoeft te verwijderen. Naast het voorkomen van mogelijke beschadigingen bespaart u met overzetplinten dus enorm veel tijd en geld. Overzetplinten kunnen ook worden toegepast wanneer er een grote hoeveelheid kabels achter de plinten verwerkt moet worden. U kunt dan de gewenste uitsparing gebruiken als kabelgoot.

Speciaal voor vloeren, die vragen om wat extra aandacht, hebben wij een meranti lijn ontwikkeld. Meranti is een verzamelnaam voor een aantal hardhout soorten die afkomstig zijn uit Zuidoost-Azië. Het merantihout dat wij voor onze overzetplinten gebruiken is afkomstig uit Indonesië. De kleur van de kern van het hout varieert van licht roodbruin tot donkerrood en van rozerood tot bleekroze. Dit komt doordat het hout afkomstig is van diverse boomsoorten van het geslacht Shorea. Het meranti dat wij voor onze overzetplinten gebruiken wordt aangekocht bij professionele en erkende leveranciers. Hierdoor garanderen wij een kwalitatief hoogwaardige hardhout soort wat extreem sterk is en erg goed tegen vocht kan. Aan dit meranti is tevens het FSC-keurmerk en het Indonesian Legal Wood-keurmerk toegekend. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de grondstoffen van het meranti afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen en dat er voor elke gekapte boom er minimaal 3 nieuwe stekken geplant zijn.

Onze meranti overzetplinten zijn beter bestand tegen vocht dan de MDF overzetplinten. Zij zijn uitermate geschikt voor vloeren waar met regelmaat gedweild wordt. Onze meranti overzetplinten zijn vervaardigd uit 100% meranti hardhout. Deze overzetplinten zullen zelfs na aanraking met vocht altijd hun kwaliteit en uitstraling behouden. Meranti heeft de sterke eigenschap om ten allen tijde haar houtstructuur te behouden. Zelfs wanneer de overzetplinten zijn afgelakt, zullen ze altijd de uitstraling en structuur van een natuurproduct behouden. Daarnaast is het product extreem bestand tegen krom trekken. Zelfs wanneer een lange overzetplint op een werkende ondergrond wordt gemonteerd behoudt deze overzetplint zijn stabiliteit.

De overzetplinten van dé OnlineVloerenSpecialist zijn niet voorzien van een folie maar worden op professionele wijze gespoten. Hierdoor zijn ze eenvoudig bij te werken en overschilderbaar en geeft het de plint tevens een mooie en natuurlijke uitstraling. Elke meranti overzetplint die u bij ons besteld zijn standaard 2x 80mu gespoten wat een uitermate degelijke en dubbele grondlaag garandeert. Optioneel kunt u de overzetplinten ook voorgelakt of zelfs volledig afgelakt bestellen in de door u gekozen RAL kleur. De overzetplinten zijn dan 2x 80mu gespoten in de grondverf, 1x 80mu voorgelakt in de gekozen RAL kleur en 1x 80mu afgelakt in de gekozen RAL kleur. Onze standaard RAL kleuren zijn: 9001, 9003, 9005, 9010 en 9016 maar op aanvraag kan dit ook iedere andere RAL kleur zijn.

De meranti overzetplinten zijn verkrijgbaar in lengtes van 2.45 meter en 4.90 meter. Onze productielijn en ons wagenpark zijn speciaal aangepast om lange lengtes te kunnen produceren en te vervoeren. Dankzij de langere lengtes hebt u in bijna in iedere situatie een naadloos resultaat en bespaart u tevens tijd en werk. Voor de montage van de overzetplinten adviseren wij onze High Tack kit. Overzetplinten monteren met deze kit is eenvoudiger en mooier dan schroeven. Voor het afwerken van de overzetplinten adviseren wij onze Acryl kit. Met deze kit kunt u eventuele naadjes en kiertjes volledig afdichten.

Omdat alle overzetplinten speciaal op maat gemaakt worden is de levertijd ca. 16 – 20 werkdagen. Dit geldt zowel voor de dubbel gegronde, voorgelakte als de volledig afgelakte overzetplinten. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice.


Specificaties
Meer informatie
Levertijd 15 - 20 werkdagen
Afmeting 18x120
Max. uitsparing hoogte 95
Max. uitsparing dikte 13