Facebook Pixel
Gratis bezorgd VA. € 99,-
100% laagste prijs garantie
Hoogwaardige kwaliteit
Niet goed = geld terug

Wat is de juiste ondervloer voor een appartement

Wat is de juiste ondervloer voor een appartement?

  • Woont u op een bovenverdieping?
  • Koop een vloer met 10 dB geluidsvermindering
  • Let op, Nederlandse regels zijn ander dan de Europese regels.
  • Let op dat uw vloer het juiste keurmerk heeft.
  • Lees onderstaande informatie voor de juiste keuze.

Wat is de juiste ondervloer voor een appartement?

  • Woont u op een bovenverdieping?
  • Koop een vloer met 10 dB geluidsvermindering
  • Let op, Nederlandse regels zijn ander dan de Europese regels.
  • Let op dat uw vloer het juiste keurmerk heeft.
  • Lees onderstaande informatie voor de juiste keuze.
 

De juiste ondervloer in een appartement.

De juiste ondervloer voorkomt moeilijkheden. Dit zorgt voor een fijne leefomgeving. Zorg voor goede geluidsdemping dat voorkomt overlast bij de onderburen. In Nederland mag er maximaal 10 decibel (dB) naar de buren gaan. Bij een juiste aanschaf, bent u de buren niet tot last.

 

Wat houdt het 10dB-keurmerk in?

Het 10dB-keurmerk is een certificering van ondervloeren. Het helpt de juiste ondervloer te kiezen. Het keurmerk wordt toegekend aan ondervloeren die het geluid met 10 dB verminderen. Door VvE wordt gewenst dat er een geluiddempende ondervloer wordt gelegd. De Nederlandse Stichting Geluidshinder heeft een standaard van 10dB.

 

Het verschil tussen ΔLw en ΔLlin

Er zijn ondervloeren die het geluid met 10 dB verminderen. Er zijn ook ondervloeren die het geluid met 23dB verminderen. Dit heeft te maken met Nederlandse (ΔLlin) en Euorpese (ΔLw) regels. ΔLw geeft de verbetering van het geluid aan. In Nederland gebruiken we daarvoor ΔLlin. ΔLlin is een verbetering van ΔLw. Een ΔLlin van 10dB is hetzelfde als een ΔLw van 21 dB.

 

Gecertificeerde ondervloeren

Er zijn meerdere ondervloeren met het juiste certificaat op de markt. De ondervloeren met de NEN-EN-ISO 140-8 / 717 norm worden geaccepteerd door de VvE. Dit is in Nederland de norm voor geluidsvermindering.

 

Het juiste keurmerk

Het oude TNO certificaat is vervangen door TUV Rheinlandkeurmerk. De NEN-EN-ISO 140-8 / 717 norm is vervangen door ISO 10140. Vloeren met het TUV keurmerk worden door Verengingen van Eigenaren goedgekeurd.

 

Wanneer is een vochtscherm nodig?

Een vochtscherm is enkel nodig wanneer u op een vochtige betonnenvloer zit. Dit is meestal het geval bij een nieuwbouwwoning waar het vocht nog niet volledig uit de vloer is. Wanneer u op een bovenverdieping woont met een vloer van enkele jaren oud zit er dus geen vocht meer in de vloer. Een vochtscherm is dan niet nodig.

 

Geschikte ondervloeren die voldoen aan de 10db norm;

Laminaat ondervloeren

 

BlueFloor® zorgt voor een laag loopgeluid wat uw wooncomfort verbeterd. BlueFloor® behaalt een contactgeluidsvermindering van 10 dB. De vloer is TUV gecertificeerd.
De BlueFloor is 2mm dik en 100cm breed en zit op een rol van 15m2. De ondervloer is voorzien van een vochtscherm met zelfklevende overlap.


Isotac 10dB goud voldoet aan de geluidsnormering voor appartementen. Deze ondervloer vermindert het loopgeluid in de ruimte zelf en de ruimte eronder. Deze ondervloer is 3mm dik en 120cm breed. De ondervloer is een vouwplaat zonder puzzelstuk en voorzien van een vochtscherm.


Isotac 10dB goed voldoet aan de geluidsnormering voor appartementen. De vloer is geschikt voor koude ruimte zoals bijv. kelders. Deze ondervloer is 5mm dik en 80cm breed. De ondervloer is een vouwplaat met een puzzelstuk en voorzien van een vochtscherm.


De PF Felt Silent plus 10 dB ondervloer voldoet 100% aan de geluidsnormering voor appartementen. De PF Felt platen zijn gemaakt van samengeperste houtvezels. De platen zijn 70x59cm en 10mm dik.


 

PVC ondervloeren

 

Redfloor ondervloer speciaal voor vloerverwarming en verkoelingssystemen. De vloer behaalt een contactgeluidreductie van 10dB. De vloer is 1,2 mm dik en bestaat uit folie en schuim.


Xtrafloor Silent is perfect voor bovenverdiepingen. Het blokkeert verschillende vormen van geluid. De ondervloer is 1,1 mm dik.