Facebook Pixel
Gratis bezorgd VA. € 99,-
100% laagste prijs garantie
Hoogwaardige kwaliteit
Niet goed = geld terug

I.V.M. het Corona virus is onze showroom tijdelijk gesloten. Online bestellingen worden in Nederland & België volgens standaard levertijden afgeleverd. Voor meer info klik hier.

Quick-Step Impressive is verkozen tot de beste laminaat serie van 2016!

De Quick-Step Impressive serie is namelijk op verschillende punten onderscheidend t.o.v. iedere andere laminaat vloer. De belangrijkste punten zijn wel de waterafstotende coating, unieke V-groef, HDF plaat met Scratch Guard en de prachtige structuren en designs. Al deze punten worden hieronder puntsgewijs toegelicht.

De Quick-Step Impressive serie is namelijk op verschillende punten onderscheidend t.o.v. iedere andere laminaat vloer. De belangrijkste punten zijn wel de waterafstotende coating, unieke V-groef, HDF plaat met Scratch Guard en de prachtige structuren en designs. Al deze punten worden hieronder puntsgewijs toegelicht.

Een waterbestendige laminaatvloer
Waarom PVC planken wel waterafstotend zijn en dus zeer geschikt maakt voor vochtige ruimtes komt omdat de plank rondom (incl. de V-groeven) gemaakt zijn van kunststof. Hierdoor kan het vocht niet in de plank gaan trekken. Laminaat heeft alleen op de toplaag een kunststoflaag wat vocht tegen kan houden. Juist de V-groef maakt een laminaat vloer kwetsbaar voor vocht. Hier kan vocht gemakkelijk indringen en de vloer aantasten waardoor deze zal gaan uitzetten. De Quick-Step Impressive serie heeft een waterafstotende HydroSeal coating op de voegen van elke plank. Water blijft gewoon op deze unieke coating liggen en vormt druppels die zo kunnen worden opgeveegd. Dit maakt deze laminaatvloer geschikt voor vochtige ruimtes en is dus waterafstotend.

Unieke V-groef voorzien van Uniclic-klikstysteem
Normaal gesproken wordt de V-groef op elke plank afzonderlijk gezaagd. Vervolgens wordt deze groef in een matte kleur gespoten wat bij het design past van de desbetreffende plank. Wat de V-groef van de Quick-Step Impressive serie uniek maakt is dat de V-groef niet wordt gezaagd maar op een speciale manier wordt gestanst. Hierdoor blijft het design en de toplaag aan de bovenkant van de V-groef. Zo loopt het design met het structuur prachtig over van de ene plank naar de andere plank in tegenstelling tot ander laminaat vloeren waar op de V-groef een matte kleur te zien is zonder structuur.  Zie ook het voorbeeld hiernaast, de bovenste is een Impressive vloer, daar onder een standaard laminaat vloer. Daarnaast is de V-groef antistatisch, hierdoor zal er geen stof of vuil in de voegen gaan zitten. Dit voor een behoud van de vloer, een betere uitstraling en bovenal een gemak met schoonmaken. Naast het feit dat het design doorloopt maakt het stansen de V-groef ook sterker omdat het hout in de V-groef blijft en niet wordt afgezaagd. Hierdoor zit er nog meer hout verwerkt per m2 plank.

 Prachtige structuren en designs
De Impressive serie bestaat uit 16 unieke eigentijdse designs met prachtige structuren. De structuren verschillen per kleur van natuurlijk naar heel intens. De lichtere kleuren hebben de uitstraling van een geborstelde behandeling terwijl er bij de ‘beige eik’ en de ‘eik grijs’ unieke zaagsneden over de plank lopen. Door de unieke V-groef zijn alle planken voorzien van een authentieke vergelijkbare voeg, allen met een eigen design en structuur. De toplaag wordt met een speciale structuurwals voorzien van een unieke reliëf laag. Hierdoor zijn de houtstructuren echt te voelen en geeft het geheel een nog natuurlijkere look.

Harde HDF plaat met Scratch Guard
De Quick-Step Impressive is een harde HDF plaat van meer dan 7,6kg per m2. Omdat Quick-Step in staat is om nog meer hout in een m2 te persen dan een andere laminaat producten is de Impressive serie de sterkste laminaat vloer die op dit moment verkrijgbaar is. Hierdoor heeft de plank nog minder kans op evt. werking en slijtage. Daarnaast heeft bijvoorbeeld ook vocht minder beschikbare ruimte dan een plank waar minder hout in is geperst. Naast deze zeer sterke plank is de toplaag van de Impressive serie ook nog eens afgewerkt met een ultrabeschermende Scratch Guard laag die de vloer uitermate krasbestendig maakt.  Dankzij deze gepatenteerde sterke toplaag is de Impressive serie tot 10 keer beter bestand tegen microkrassen dan andere laminaat vloeren.

Verschil Quick-Step Impressive en Quick-Step Impressive Ultra
De Impressive serie en de Impressive Ultra serie hebben beide de zelfde kleuren en afmetingen. De planken zijn namelijk 138cm lang*19cm breed en er zijn in totaal 16 verschillende kleuren verkrijgbaar. Het verschil is dat de Impressive serie in totaal 8mm dik is met een gebruikersklasse van 32 en de Impressive Ultra serie 12mm dik is en een gebruikersklasse van 33 heeft. Omdat de Impressive Ultra 4mm dikker is zal deze een langere levensduur hebben en nog stabieler liggen dan de 8mm dikke vloer. Wel kunnen beide vloeren worden toegepast in projectmatig gebruik. Bepalend is het toepassingsgebied, de doelgroep en de mate van gebruik.  Voor particulier gebruik hebben beide series 25 jaar garantie bij projectmatig gebruik heeft de Impressive Ultra serie 10 jaar garantie en de Impressive serie 5 jaar garantie.

Voor meer informatie zie ook onderstaande film over de Quick-Step Impressive serie. Neemt u voor vragen/opmerkingen contact op met onze klantenservice, telefoonnummer 0529- 712071 of per mail: info@onlinevloerenspecialist.nl