Facebook Pixel

I.V.M. het Corona virus is onze showroom tijdelijk gesloten. Online bestellingen worden in Nederland & België volgens standaard levertijden afgeleverd. Voor meer info klik hier.

Gratis bezorgd VA. € 99,-
100% laagste prijs garantie
Hoogwaardige kwaliteit
Niet goed = geld terug

Kiezen tussen een plak of click pvc vloer, wat is het verschil?

De PVC vloer wordt steeds bekender in Nederland, toch krijgen we nog vaak de vraag wat nu precies het verschil is tussen een click en plak pvc vloer.

Om te beginnen is een PVC vloer eigenlijk de opvolger van laminaat. Het voordeel is dat de PVC vloer een sterke slijtlaag heeft die jaren mee gaat terwijl er nauwelijks krassen of deuken inkomen. Daarnaast is het verkrijgbaar in honderden verschillende designs en voelbare structuren waardoor het een natuurlijke uitstraling heeft. PVC vloeren zijn ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes omdat er geen hout in zit verwerkt zoals in laminaat of parket.

Daarnaast kunnen PVC vloeren strak tegen de muur of plint worden gemonteerd. PVC vloeren zijn eenvoudig schoon te maken, zijn zeer hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud en zijn tevens zeer geluiddempend. PVC vloeren zijn volledig recyclebaar en heeft dus geen houtkap nodig en is daarom ook zeer duurzaam. In de meeste PVC vloeren zit een glasvlies laag, ook wel een stabilisatielaag genoemd, hierdoor kan de plank niet werken. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een plak of click vorm, wat is nu precies het verschil en wat zijn de voor- en nadelen.
 

Click pvc vloer

Een click pvc vloer heeft een uniclick verbinding en deze verbinding is te vergelijken met laminaat en is dus vrij eenvoudig te leggen. U clickt de verschillende planken in elkaar en dit hoeft verder niet verlijmd te worden. Onder de planken komt een ondervloer wat een folie is van een paar millimeter dik. Doordat er een click verbinding in de plank zit is deze plank altijd dikker dan een plak pvc plank 

 

Plak pvc vloer

Een plak pvc vloer wordt vastgelijmd op de betonnenvloer en heeft geen ondervloer nodig. Omdat de dunne plank op de vloer wordt geplakt is het van essentieel belang dat de ondervloer zuiver glad is. Wanneer er namelijk kleine hobbeltjes zijn zullen deze worden uitvergroot en direct opvallen aan de bovenkant van de plank. Om die reden moet de vloer altijd eerst worden geëgaliseerd met egaline. Wanneer het een nieuwe betonnenvloer betreft (nieuwbouw) is meestal een egalisatielaag van 3mm voldoende. De vloer is niet volledig vlak bij bijvoorbeeld: lijmresten, oneffenheden, uitgefreesde vloerverwarmingsleuven, bestaande tegelvloer etc. Wanneer de vloer niet volledig vlak is moet deze 6mm dik worden geëgaliseerd.

 

Verschillen Click pvc vloer t.o.v. Plak pvc vloer

Het monteren van een plak pvc is dus niet zo eenvoudig als een click pvc omdat eerst de ondervloer moet worden geëgaliseerd. Wanneer er een verwarming in de ondervloer zit is een plak pvc beter omdat dit strakker op de ondervloer zit. Hierdoor gaat de warmte sneller door de vloer waardoor de vloer eerder warm is. Bij een click PVC vloer duurt het iets langer voordat de warmte volledig door de vloer is t.o.v. een plak PVC vloer. Tussen een click en plak PVC vloer zit kwalitatief gezien geen verschil, de verschillen en voor- en nadelen zitten vooral in de montage en verschillende toepassingsmogelijkheden. Qua prijs maakt het over het totaal plaatje niet zoveel uit, echter wanneer men d'r voor kiest om zelf de montage te doen is Click pvc vloer aanzienlijk goedkoper omdat Plak pvc door een professional moet worden uitgevoerd. De aanschaf prijs voor een Plak pvc vloer is wel wat goedkoper maar de montage daarentegen weer een stuk duurder. De keuze kan dus afhangen van de montagemogelijkheden.

 

Samengevat:

  •         Een click pvc vloer is gemakkelijk te leggen en vergelijkbaar met laminaat qua montage
  •         Een plak pvc vloer moet door een professional gemonteerd worden i.v.m. egaliseren
  •         Een plak pvc vloer is goedkoper dan een click pvc vloer in aanschaf
  •         Een plak pvc vloer is duurder dan een click pvc vloer in montage
  •         Een click pvc vloer kunt u gemakkelijk vervangen of meeverhuizen
  •         Een plak pvc vloer laat iets sneller warmte door bij vloerverwarming omdat deze dichter op de ondervloer zit
  •         Een plak pvc vloer kun je in elke richting tegen elkaar aan leggen omdat er geen click verbinding aan zit

Neemt u voor vragen of deskundig advies contact op met onze klantenservice of kom langs in onze showroom.