Gratis bezorgd VA. € 99,-
100% laagste prijs garantie
Hoogwaardige kwaliteit
Niet goed = geld terug

Waar moet je op letten bij het kopen van een PVC vloer

Voordat iemand een PVC vloer koopt is het van belang om te weten waar de PVC vloer wordt toegepast. Wordt de vloer in woning gelegd of in een openbare ruimte, is het voor de boven of benedenverdieping etc.

Een PVC vloer beschikt namelijk over een toplaag die in verschillende diktes verkrijgbaar zijn. De levensduur van de PVC vloer is sterk afhankelijk van de dikte van de toplaag, de dikte van de toplaag bepaald eigenlijk hoe slijtvast de vloer is.
 

Naast de dikte van de toplaag is uiteraard de dikte van de plank zelf ook van belang. Over het algemeen is de vuistregel: hoe dikker de plank, hoe sterker de plank. Wel dient hier onderscheid gemaakt te worden tussen een plak en click pvc vloer.


Naast de dikte van de toplaag en de plank is het ook van belang of er een glasvlieslaag (ook wel stabilisatielaag genoemd) in de plank zit verwerkt. Een stabilisatielaag zorgt er namelijk voor dat de plank niet kan werken.


Wanneer een PVC vloer over een PU beschermlaag beschikt hoeft deze niet te worden behandeld met een PVC polish. PVC 
 

PU beschermlaag

vloeren zonder PU beschermlaag moeten minimaal 2keer per jaar worden behandeld met een PVC polish. Een PU beschermlaag of PVC polish beschermt de vloer tegen krassen en vuiligheid.

Garantie is uiteraard ook van belang. Het aantal jaren garantie staat in de meeste gevallen ook voor de kwaliteit van het product.

Naast deze producteigenschappen is natuurlijk de kleur, structuur en groef van belang. Daarnaast is er de keuze tussen een plak en click pvc vloer. Dit zijn persoonlijke voorkeuren wat bij iedereen verschillend is.
 

Neemt u voor vragen contact op met onze klantenservice of kom langs in onze showroom.