Facebook Pixel
Gratis bezorgd VA. € 99,-
100% laagste prijs garantie
Hoogwaardige kwaliteit
Niet goed = geld terug

Hoe kies ik de juiste laminaatvloer?

Hoe kies ik de juiste laminaatvloer? 

Er is altijd een juiste laminaatvloer te vinden. De keuze in kleur en kwaliteit is reuze. Dit kan de keuze juist moeilijker maken. Hieronder tips die u kunnen helpen de juiste vloer te kiezen. 

Hoe kies ik de juiste laminaatvloer? 


Er is altijd een juiste laminaatvloer te vinden. De keuze in kleur en kwaliteit is reuze. Dit kan de keuze juist moeilijker maken. Hieronder tips die u kunnen helpen de juiste vloer te kiezen. 

 

Meestal begint de keuze het eerst bij het uiterlijk. Ook krijg je te maken met kleurverschillen en verschil in houtpatronen. 

 

Het bepalen van de juiste kleur

Het uitzoeken van de juiste kleur is lastig. Het is belangrijk dat je rekening met de afmetingen van de ruimte houdt. De kleur van de vloer geeft een ruimte een uitstraling. Een ruimte kan groter of kleiner lijken door kleurgebruik. Warme of donkere kleuren maken een kamer sfeervol en compacter. Een lichte kleur geeft een gevoel van ruimte. Hierdoor lijkt de ruimte groter. Het is dus belangrijk dat u weet wat u wilt uitstralen. 

 

Laminaatvloer met structuur of vlakke vloer?

Als je kiest voor een vloer met structuur, kies je vloer die meer op echt hout lijkt dan een vlakke vloer. Een vlakke vloer is makkelijker in onderhoud.

 

Een vloer waarop geleefd kan worden. Bij deze vloer hoef je niet bang te zijn voor vlek of kras. Een mooie vloer met houtstructuur die een authentieke uitstraling heeft. Een vloer met een voelbare houtstructuur. 

 

 

Kronotex Century Oak Brown D4177 Laminaat

 

Een gladde laminaatvloer en daardoor onderhoudsvriendelijk en duurzaam. 

 

 

Laminaatvloer met een V-groef of zonder V-groef 

 

Je kunt kiezen voor laminaat met of zonder een V-groef. Een vloer met een V-groef lijkt meer op een echte houten vloer. Bij een vloer zonder V-groef kan  het zijn dat je naden kan zien. Dit is niet bij alle laminaatplanken het geval. 

 

Ambiant Extensive Trogir Laminaat

 

Een vloer met extra brede planken en V-groef rondom. Door de V-groef rondom lijkt de vloer op een massief houten vloer. Met deze vloer hoeft u niet bang te zijn voor vlekken en krassen. 

 

 

Wat is de juiste dikte van de laminaatvloer?

 

Houdt rekening met het gebruikt van de laminaatvloer. In een woonkamer/keuken is het gebruik van de vloer intensief. In een ruimte zoals bijv. een slaapkamer is het minder intensief. Bij intensief gebruik wordt vaak gebruik gemaakt van dikten tussen de 8mm en 10mm. Wordt er minder intensief geleefd? Dan is een vloer 7mm is ook voldoende. Laminaat wordt ingedeeld in verschillende gebruiksklassen. Voor meer informatie, lees de blog over gebruiksklassen. 

 

Voor het kiezen van de juiste vloer zijn veel punten waar op gelet moet worden. Voor meer informatie het volledige aanbod kunt op de site www.onlinevloerenspecialist.nl kijken. Mochten er nog vragen zijn, neem gerust contact met ons op.